17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce'de 'aile hekimliği' uygulaması başlıyor

Aile hekimliği uygulamasının başlayacağı 10 il arasında Düzce’nin de bulunduğunu belirten Mutlu, "Aile hekimliği ile ilgili teknik, personel ve alt yapı düzeyindeki çalışmalarımızı Bakanlığımızdan gelen uzmanlar ve Sağlık Müdürlüğümüzün çalışmaları ile devam ediyor" dedi. 10 il arasında seçilecek bir ilin Eylül ayında başlayacak aile hekimliğinin ilk uygulama bölgesi olcağını söyleyen Mutlu, "Aile hekimliği uygulanacak ilk il olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Büyük bir şansımız var bu konuda. Sağlık Bakanlığı Düzce’yi tercih ederse personel eksikliğimiz, tıbbi donanım ve alt yapı eksikliklerimiz büyük bir oranda giderilecek. Biz de bunu hak etmek için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bu konuda sağlık ocaklarımız ilk etapta kullanılacak" diye konuştu.

Mutlu ayrıca sağlık ocaklarının onarımı ile ilgili 152 milyar lira ödenek geldiğini ve bunun yanı sıra sağlık ocaklarında kullanılmak üzere 40 adet bilgisayar geldiğini belirterek, bunları sağlık ocaklarına dağıtımının sürdüğünü ve personel eksikliğinin tespit edildiğini ve Bakanlığın eksiklikleri son süratla yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

SSK Hastanesi’nin boşaltığı binaya Devlet Hastanesi’nin taşınabileceğini ifade eden Dr. Mutlu, "Hastanemiz ile ilgili konudada 3 ayrı altarnetif sunmuştuk. Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımı, mevcut hastanenin onarımı bir de SSK Hastanesi’nin boşalttığı binaya taşınmak. Hastane yapmak ve mevcut hastaneyi onarmak uzun zaman alacağından SSK Hastanesi yeni binasına taşındığında Devlet Hastanesi’nin SSK Hastanesi’ne taşınması en mantıklısı. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Devlet Hastanesi’ni SSK Hastanesi’ne taşıdığımızda 340 yatak kapasiteli hastaneye kavuşağız" dedi.

iha-düzce
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 11:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?