17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce'de arıcılık desteklenecek

Düzce İl Tarım Müdür vekili Ayhan Ünal, arı kayıt sistemine üye olan arıcılara koloni sayısını arttırmak amacıyla destek verileceğini açıkladı.


İl Tarım Müdür vekili Ayhan Ünal, ilçe tarım müdürleri ile gerçekleştirdiği toplantıda profesyonel olarak arıcılıkla uğraşan insanlara yönelik Tarım ve Köy işleri Bakanlığı ve Özel İdare tarafından destek verileceğini söyledi.

Ünal, ilçelerde ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile arıcılığın destekleneceğini ifade etti.


2 bin civarında arıcıyı desteklemek amacıyla kovan dağıtımı yapacaklarını kaydeden Ünal " Arıcılık sistemine kayıtlı arıcılardan müracaat alacağız ve 2 bin civarındaki arıcımızı desteklemek amacıyla kovan dağıtımı yapacağız. Bu Özel İdare imkanlarından desteklenecek . İlçe Tarım Müdürlükleri SYDV imkanlarına yönelik olarak arıcılık çalışmalarına öncelik verilecek.Bu işte arıcılık eğitimi alan almış olabilecek insanlara ilçelerde SYDV aracılığıyla proje hazırlanacak" dedi.


Arıcılar birliği işbirliği ile yeni başlayanlar için SYDV aracılığıyla , profesyonel olarak gezginci arıcılık yapanlar içinde Özel İdare Tarım Bakanlığı imkanları ile arıcılık projesi hazırlanacağını söyleyen Ünal " Özel idare imkanları ile 2 bin civarında vakıflar aracılığıyla yaklaşık bin kovan ve arılı kovan dağıtılacak Özel idare imkanı ile sadece boş kovan verilecek" diye konuştu.


Hedeflerinin gezginci arıcılık yapan, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı arı kayıt sistemine üye olan arıcılara Düzce'de koloni sayısını arttırmak amacıyla destek vermek olduğunu söyleyen Ayhan Ünal " Düzce arıcılık için fevkalade uygun bir yer. Şu anda 31 bin civarında arımız var. Amacımız bunu 2-3 yıllık çalışma doğrultusunda 50 bine çıkartmaktır. Ayrıca kestane ve çiçek balı üretimini arttırmak istiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:05:16
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 10:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?