17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce`de dolu hasara yol açtı

Sağanak yağış ve dolu sonucu fındıklar dallarından döküldü. Hava şartlarının elverişsiz olması yüzünden 1 haftadır fındık toplayamadıklarını belirten fındık üreticileri, "Fındığın büyük bölümü daldan düştü, yerden toplamak zorunda kalacağız. Daha önce toplanan fındıklar ise henüz kurutulamadan yeniden su altında kaldı" dediler.

Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz, aşırı yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde fındık üreticisinin mağdur olduğunu söyledi. Fındık işçilerini, sel felaketi ihtimaline karşı önlem olarak, dere boylarındaki çadırlarından alarak, belediye otobüsleri ile Akçakoca Spor Salonu'na taşıdıklarını bildiren Uslanmaz, şöyle konuştu:

"Bu işçiler sabah saatlerinde yeniden tarlalarına gönderildi. Hasta olan çocukları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ilaçlar alındı. Dolu yağdığı sırada biz de Altınçay Köyü"nde idik. Dolu nedeniyle köydeki evlerin kiremitleri kırıldı ve camlar parçalandı. Bizim makam arabamızın ön farı ve tavanı dolu nedeniyle hasar gördü." Akçakoca Tarım Müdürü Ayhan Ünal da, fındıkta bazı bölgelerde hasar olduğunu belirterek, "Özellikle Altınçay Köyü'nde 10 hektarlık alana dolu yağması nedeniyle fındık tarlalarında hasar oluştu. Aşırı yağış nedeniyle tarlalarda fındık döküldü ve sularda kayboldu" dedi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 15:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?