17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce'de işsizlik bitecek

Düzce Valisi Bülent Kılınç, OSB'deki tüm fabrikaların faaliyete geçmesiyle birlikte istihdam sayısının toplam 15 bin kişiye ulaşacağını söyledi.


Küresel ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde Düzce'de işsiz sayısının giderek azaldığı bildirildi. Vali Bülent Kılınç, Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçi sayısının önümüzdeki yıllarda 15 bine ulaşacağını bildirdi.


Düzce Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyet toplantısı yapıldı. Vali Bülent Kılınç'ın başkanlık ettiği toplantıda gündemdeki konular görüşüldü.


Vali Bülent Kılınç, yaptığı açıklamada, 1. OSB'de 56 parsel, 2. OSB'de ise 9 parselin yatırımcılara tahsis edildiğini kaydetti. Kılınç, "Bugün itibariyle 1. OSB'de 38, 2. OSB'de de 2 fabrika faaliyete geçmiş durumda. En önemli hedefimiz olan istihdam konusuna baktığımızda, 1. OSB'de bugün itibariyle 5 bin 88, 2. OSB'de de 242 vatandaşımızın istihdam edildiği görülmektedir. Zaman içerisinde bu organize sanayi bölgelerindeki fabrikaların faaliyete geçmesi ile 15 bine yakın Düzceli insanım edilmiş olacaktır. Hedeflediğimiz 15 bin istihdama ulaşılması birçok maddeye bağlı. Ekonomik şartlar, firmaların çalışma koşulları, üretim kapasiteleri, oluşacak istihdamın sayısına, oranına etki ediyor. İnşallah ileriki dönemlerde, bu yatırımcılarımızın Düzce'ye çok daha hayırlı, faydalı hizmetler vereceğine ben inanıyorum" dedi.


Vali Kılınç, OSB Müteşebbis Heyetindeki üyeliklerin düşmüş olduğuna dair tartışmaların hukuki dayanağı bulunmadığını vurgulayarak, "Görüldüğü gibi OSB yönetimi görevine devam etmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat demir IP: 94.123.129.xxx Tarih : 13.06.2010 15:55:04

 düzcede işsizlik nasıl bitecek kardeşim bütün fabrikalar bayan elaman istiyor  haliyle bizim gibi aRKADAŞLARDA İŞSİZ KALIYO VE 10 TANE FABRİKAYA BAŞ VURUDA  BULUNDUN HALA SES YOK BÖYLE Mİ BİTECEK İŞSİZLİK BAYANLAR İÇİN BİTER ORASI DOĞRU  ERKEK PERSONEL İÇİN SIKINTI HALEN DEVAM EDİYOR MAALESEF