17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce'de kuş gribi önlemleri alındı

Düzce Tarım İl Müdürlüğü tarafından yaşanması muhtemel kuş gribi vakalarına karşı ilçe müdürlerine eğitim verildi.

Ayrıca her ilçeye kuş gribi vakalarında kullanılmak üzere ekipman dağıtıldı.
Geçtiğimiz yıllarda bir çok vatandaşın ölümüne yol açan ve bu yılda yaşanması muhtemel olan kuş gribi vakalarına karşı tarım il müdürlükleri harekete geçti.

Bu kapsamda Düzce Tarım İl Müdürlüğü tarafından ilçe tarım müdürlerine kuş gribi vakaları ve korunma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca her ilçeye kuş gribi vakalarında kullanılmak üzere ekipman gönderildi. Konu ile ilgili bilgiler veren Tarım İl Müdürü vekili Ayhan Ünal, kuş gribi ile mücadele anlamında illerde hazırlıkların başladığını ifade ederek, "Kuş gribine karşı alınacak önlemler kapsamında illere kuş gibi ile mücadele anlamında alet ve ekipmanlar gönderildi.Düzce il müdürlüğü olarak iki arkadaşımızı eğitime gönderdik. Aldıkları eğitim sonucunda öğrendiklerini ilçelerde veteriner hekim arkadaşlarımıza bilgilendirecekler. Temennimiz olmaması böyle vaka ile karşılaştığımızda nasıl bir tedbir almamız gerekiyor. Böyle bir durum olduğunda ilçeler ve il merkezi karşılıklı hareket edeceğiz. Bu amaçla arkadaşlara bu aletlerin dağıtımını yapacağız . Veterinerlere bu aletleri dağıtacağız. Kuş gribi olma ihtimali olduğu zaman , olduğunda ilaçlama tanklarımız var. Her ilçeye birer tane dağıtacağız" dedi.


İl Müdür Vekili Ayhan Ünal ayrıca kuş gribi vakalarına karşı alınacak tedbirler hakkında bilgiler vererek "Serbest gezen tavukların kontrol altına alınması gerekiyor. En ciddi risk serbest gezen tavuklar bunlar kontrol altına alındığında risk yok. Vatandaşlar uyarılacak. Dünyada kuş gribi konusunda en başarılı örneklerinden birisi Türkiye. Türkiye'de Bakanlığın açıkladığı gibi hiçbir ticari kümeste kuş gribi olayına rastlanmadı.Yaban kuşlarında veya ilk çıktığı zaman serbest gezen tavuklarda böyle bir olaya rastlanıldı ama Bakanlığımızın aldığı önlemler sayesinde Türkiye'de böyle bir vakaya rastlanmadı" şeklinde konuştu.
Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi Müdürlüğü ekipleri ilçe tarım il müdürlüklerine verilecek ekipmanlar hakkında ilçe müdürlerini bilgilendirdiler. Her ilçeye bir adet ilaçlama ünitesi, 2 adet soğuk hava kutusu ve hastalığa yakalanan tavukların itilaf edilebilmesi için karbon monoksit gazı pompa ünitesi ile özel kıyafetlerden verildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?