17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzceli Keskin suçsuz yere 6 ay hapis yattı

Düzce'nin Ballıca Köyü'nde 6 ay önce işlenen cinayet sonrası tutuklanarak cezaevine konulan Halil Keskin, suçsuz olduğunun ortaya çıkmasının ardından tahliye edildi.
Düzce'ye bağlı Ballıca Köyü Göl mevkiinde 27 Eylül 2003 tarihinde öldürülen Kemal Üstünce'yi (77) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Halil Keskin (73)Düzce Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda olayla ilgili yapılan araştırmalar sonucu Keskin'in suçsuz olduğu anlaşıldı.
Öldürülen Kemal Üstünce'nin eniştesi olan Halil Keskin, suçsuz olduğunun bir gün anlaşılacağına inandığını belirterek, tahliye edilmesiyle büyük sevinç yaşadığını söyledi. Düzce'ye bağlı Taşköprü Köyü'ndeki evinde, çok sayıda yakını tarafından karşılanan Halil Keskin, "Suçsuz olduğum kanıtlandığı için çok mutluyum. 6 ay suçsuz yere hapis yattım. Beni bu yaşımda bu duruma düşürenler utansın. Ben yalan ifade sonucunda cezaevine düştüm. Bunları yapanlara asla hakkımı helal etmeyeceğim. Şu anda hala cezaevinden çıktığıma inanamıyorum" dedi.
Keskin ailesi de, Halil Keskin'in suçsuzluğunun kanıtlanıp cezaevinden çıkmasına çok sevindiklerini söylediler.
Kemal Üstünce'nin kimin tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için araştırmaların sürdüğü bildirildi.
DÜZCE - IHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 15:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?