17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzceliler üniversite istiyor

Düzce’de üniversite kurulması konusunda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya, Vali Halil Nimetoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Düzce Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ertuğrul Ertaş, AİBÜ Düzce Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Duru, AİBÜ Düzce Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferruh Gezen, AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Düzce İl Gelişme Planı Koordinatörü Doç. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, Düzce Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Dernek Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Merkez İlçe Başkanı olan Gökhan Taşlı katıldı.

Vali Halil Nimetoğlu, Düzce Üniversitesi için her türlü çalışmanın yapılmış olduğunu belirterek, "Düzce’ye geldiğim ilk gün milli dava olarak belirlediğimiz Düzce Üniversitesi olmazsa olmazımızdır. Bu konuda bir çok çalışma yapıldığını görüyorum. Bu çalışmaların sonucunda ise Düzce, bir üniversiteyi hak ediyor. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, belediye olarak üniversite kurulmasına önem verdiklerini söyledi. Keleş, 20 ilin üniversite kurulması için müracaatta bulunduğunu söyleyerek, "Düzce halkının bunu daha öncelikli ve daha fazla hak ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Düzce Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Dernek Başkanı ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Taşlı ise, derneği 2003 yılında kurduklarını belirterek, "Bir ilde üniversite kurulması için biri Fen-Edebiyat Fakültesi olmak üzere 4 fakülte bulunması gerekiyor. Düzce’de biri de Fen-Edebiyat Fakültesi olmak üzere 4 fakülte var. İlimizde artık bir üniversite kurulma zamanı gelmiştir. Dernek ve Parti olarak elimizden geleni yapıyoruz ve Düzce’ye en kısa sürede bir üniversite açılacağına inanıyoruz" dedi.

Toplantıda akademisyenler, iki deprem yaşamış Düzce’nin çehresinin değişmesi ve gelişmesinde üniversitenin büyük rol oynayacağı fikrinde birleşti.
Düzce’de, Bolu AİBÜ’ye bağlı olarak eğitim veren fakülte ve yüksekokullarda halen 4 bin 666 öğrenci eğitim görürken, 460 idari ve 360 akademik personel de görev yapıyor.

DÜZCE (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 14:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?