17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce'ye 3. endüstri meslek lisesi

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer kalifiye eleman yetiştirmek üzere Düzce'nin bir endüstri meslek lisesine daha ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer gündemlerinde Düzce Kız Meslek Lisesi' ne ek bina ve bir Ticaret Meslek Lisesi'nin daha hizmete sokulması olduğunu söyledi. Bununla birlikte Düzce'nin sanayi kenti olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Sezer, "Belki uzun vadede bir endüstri meslek lisesi daha yapılması gündeme alınır" dedi.

Kalifiye eleman yetiştirmek üzere öğrenim veren endüstri meslek liselerine katsayı engeline rağmen her geçen gün talebin arttığını vurgulayan Sezer, "Geçen yıla oranla endüstri meslek liselerini tercih eden öğrenci sayımızda 500-600 kişilik ciddi bir artış var. Endüstri meslek lisemiz fabrika gibi çalışıyor. Bakanlıktan sipariş alıyoruz ve ürettiğimiz sıralar Türkiye'nin dört bir yanında ki okullara gönderiliyor. Bir endüstri meslek lisenin kurulması çok maliyetli olabiliyor. Meslek lisesine gerekli olan bir makinenin maliyeti yaklaşık olarak 8 derslikli bir okul maliyeti kadar olabiliyor. Fakat Düzce olarak yani bir meslek lisesine şiddetle ihtiyacımız var. Bakanlığımız eğitim konusunda yapılacak yatırımlardan kaçmıyor ve yatırımlarını sürdürüyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?