17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce'ye 40 metrelik saat kulesi

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenorsoy, kent merkezine yapılacak olan 40 metre yüksekliğinde ve her gün renk değişecek olan saat kulesiyle ilgili olarak proje aşamasında çalıştıklarını belirterek, yakın zamanda ihalenin gerçekleştirileceğini söyledi.


Anıtpark Meydanı'nda bulunan iş merkezinin önüne yapılacak olan saat kulesinin hazırlanan maketinin ardından projesiyle ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 40 metre yüksekliğinde olacak olan saat kulesi, her gün ayrı bir renge bürünecek. Başkan Yardımcısı Yenersoy, maketi hazırlanan ve şu anda proje çalışmaları yapılan saat kulesinin taban alanının 25 metrekare, yüksekliğinin ise 40 metre olacağını belirterek, "Her 5 metrede bir dışarıyı seyretmek için balkonları olacak.

Kule, modern mimarinin yanı sıra tarihi esintiler taşıyacak. Geceleri yerden aydınlatılacak. Haftanın her günü ayrı renkte bir ışık verilecek ve böylece renge göre hangi gün olduğu bilinecek. Asansörle çıkılacak olan kulenin, saatinin bir tarafı dijital, diğer tarafı da kadranlı olacak. Şu anda projesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yakın bir zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz" dedi. Yapılacak olan saat kulesinin yaklaşık 150-200 bin YTL'ye mal olacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 12:22:55
Güncelleme :16 Ağustos 2008 Cumartesi 12:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
odessa IP: 85.97.192.xxx Tarih : 18.08.2008 11:58:50

baskanımızın yapmıs oldugu calısmaları destekliyoruz düzcemizi cok gusel hale getiriyolar.bence cok gec kalınmıs bi calısma bunlar.ama yine de eskiye oranla bambaska bi düzce olusturdular.merkez cok gusel hale geldi..tesekkurler baskana we calısma arkadaslarına...