17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Eczacı kalfaları diplomalı olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği ortaklığıyla düzenlenen kurslara katılan Eczacı Kalfaları Derneği üyeleri kurs sonunda diploma sahibi olacaklar. Dernek Başkanı Murat Akçay, eczacı kalfası olmanın eskisi kadar kolay olamayacağını söyledi.

Düzce Eczacı Kalfaları Derneği üyeleri Ticaret Meslek Lisesi'nde kurs görmeye başladılar. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği tarafından gönderilen genelge doğrultusunda kurs gören eczacı kalfaları kurs sonunda diploma almaya hak kazanarak belgeli kalfa olma özelliğine kavuşacaklar.

Konu ile ilgili bilgiler veren Düzce Eczacı Kalfaları Derneği Başkanı Murat Akçay, derneğin 2006 yılında kurulduğunu ve ilk başta 45 üyeyle hizmet veren derneğin üye sayısının hızla arttığını söyledi. Dernek Başkanı Akçay, kurs sonunda eczacı kalfalarının aldıkları belge ile kalfalık görevlerine devam edeceklerini ifade ederek "Bu süreçten sonra eczacı kalfası olmak eskisi kadar basit olmayacak. Bir baba çocuğuna okuyamadın hadi eczacı kalfası ol diyemeyecek. Açılacak iki yıllık okullar ile birlikte eczacı kalfası yetişecek. Biz de bu kurslarla hakkımızı korumuş olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 13:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?