17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Eczacılar yeni yasaya tepkili

20. Bölge Sakarya Eczacılar Odası Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, 6197 Sayılı Eczacılık Yasası'nın ülkenin gerçeklerini yansıtacak ve eczacıları küresel sermayeye ezdirmeyecek, eczacıların vicdanlarını rahatsız etmeyecek bir yasa olarak meclisten geçmesi gerektiğini belirtti.

Sakarya Eczacılar Odası Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, Düzce'de faaliyet gösteren eczacılarla birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Demir, yaptığı açıklamada, sağlık ve ilaç alanında yapılacak yeni düzenlemelerin Türkiye Eczacılar Birliği'nin görüşleri dikkate alınarak hızlı bir şekilde çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Biz eczacılar olarak ortak ve zincir eczane görüşünün eczacılık mesleğini bitirecek bir durum olacağı kanaatindeyiz. YÖK, geçtiğimiz aylarda 6197 Sayılı Eczacılık Yasası'na ve Danıştay kararına rağmen gayri hukuki bir şekilde yurt dışında, özellikle Türk Cumhuriyetleri ülkelerinde eczacılık diploması olan kişilere denklik vermişti. TEB'in yaptığı girişimler neticesinde Sağlık Bakanlığı tarafından tescil belgeleri iptal edilmiştir. Ancak ne olduysa, hangi gizli el istediyse ve YÖK'te neler döndü bilmiyorum; bu şahıslar yine denklik ve tescil belgesiyle karşımıza çıktılar. İnsan sağlığı basit bir mesele değildir. Hatta insanın en değerli varlığıdır. Sağlık politikaları, sağlık hizmetinin en üst seviyede topluma verilmesini hedef almalıdır. Eğitimleri şaibeli olan kişilere bu hizmet ve bu meslek teslim edilemez" dedi.

Demir, yeşil kartla ilgili olarak da, "2005 yılında yeşil kartlıların serbest eczanelerden ilaç temin edilebilmesiyle beraber bölgemizde ciddi yeşil kartlı sayısı artmış ve eczanelerimizin yüzde 70'i reçete potansiyeli yeşil kartlı olmuştur. Geri ödemede yaşadığımız sıkıntı eczanelerimizi işletemeyecek duruma düşürmüştür" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 16:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal çelvik IP: 88.248.31.xxx Tarih : 16.12.2008 19:28:51

yaptıkları şeyleri anlamakta zorlanıyorum!Yeni yasalarla"zincir eczaneler ve ortak eczane" eczacılık belki deen kötü dönemlerine girecektir ve ben bir eczacılık fakültesi öğrenmek olarak geleceğimi düşünmek zorundayım.Hükümetimiz ve bizi temsil eden vekillerimizin de biz geleceğin eczacılarına zorluk ve sıkıntı verecek bir yasayı onaylamayarak çıkarmayacaklarını ve bununla birlikte eczacığılın devamı için bir sonuç çıkaracaklarına inanıyorum.Çünkü bende diğer eczacı adayı arkadaşlarım gibi önümdeki 5 senemi boşa okumuş olmak istemiyorum.