17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Efsane son yolculuğuna uğurlandı

Düzcespor'un efsane ismi Şahabettin Bayav, son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldım da katıldı.


Geçtiğimiz günlerde geçirdiği ağır rahatsızlıktan kurtulamayarak hayata veda eden Düzcespor'un kurucularından ªahabettin Bayav için kulüp binası önünde geniş katılımlı bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Düzcespor Kulübü Başkanı Hasan Aktürk, Şahabettin Bayav'ın ölmeden önce bir vasiyeti olduğunu belirterek, "Ölmeden önce kendisi eğer ölürsem Düzcespor bayrağı üzerinde gömülmek istemişti. Biz de kendisinin son isteğini yerine getiriyoruz. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Şahabettin Bayav'ın cenazesi, kulüp binası önünde düzenlenen törenin ardından Merkez Büyük Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi. Bayav'ı son yolculuğunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da yalnız bırakmadı. Cenaze törenine yetişemeyen Başkan Aziz Yıldırım, şehir mezarlığında Şahabettin Bayav'ı uğurladı.

ŞAHABETTİN BAYAV KİMDİR ?
1928 yılında İstanbul'da doğan Şahabettin Bayav, futbol kariyerine İstanbul'da başladı. Uzun yıllar Vefaspor, Beykozspor ve Düzcespor'da futbol oynayan Şahabettin Bayav, aktif futbolculuk kariyerine Düzce'de son verdi. Düzcespor'un kurucularından olan Şahabettin Bayav, daha sonra Düzcespor, Kervan Doğsanspor, Bandırmaspor ve Fenerbahçe'de antrenörlük yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?