17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

'Eğitim her yerde eğitim'

Düzce Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer başkanlığında, gerçekleştirildi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi yetkilileri ve komisyon üyeleri katıldı. Toplantıda 2007-2008 eğitim öğretim yılında Düzce il genelinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılan ve 2008-2009 eğitim öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Saim Yılmaz, il genelinde ki Halk Eğitim Merkezlerinde 2007-2008 eğitim öğretim yılında 29 okuma-yazma kursu, mesleki ve kültürel eğitim kursları olmak üzere toplam 883 dalda kurs düzenlendiğini ve bu kurslara toplam 23 bin 78 vatandaşın katıldığını söyledi.


Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, eğitimin dört duvar arasına koymuş durumda olmadıklarını belirterek "Biz eğitimi, sadece okullara hapsetmiş, dört duvar arasına koymuş durumda değiliz. Halk Eğitim merkezlerinde 23 bin civarında kişi eğitim görmüş. Örgün eğitimdeki öğrenci sayımız da 64 bin civarında. Yani yaklaşık okullarda eğitim verdiğimiz öğrencilerimizin üçte birini aşan bir kesime de yaygın eğitim veriyoruz. Yani her alanda, her vasıfta, her yerde, zemin, zaman ve yaş tanımaksızın her kesime ulaşmaya çalışıyoruz. Bu tarz toplantılarımız çok sık oluyor.

320 bin civarında nüfusu olan bir ilin, aşağı yukarı 25 bine yakın bir kesimini biz Halk Eğitim merkezlerinde eğitim veriyoruz. Tabi bu yeterli değil. Halk Eğitim olarak çeşitli kampanyaların peşindeyiz. Haydi Kızlar Okula, Okuma-Yazma Seferberliği, Ulusal Eğitime Destek ve Ana-Kız Okuldayız gibi kampanyalar halk eğitimin bir parçası. Bunların da takipçisiyiz. Yakın zamanda Ana-Kız Okuldayız kampanyası çerçevesinde kurslarımızı başlattık'' DEDİ


Amaçlarının okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmaması olduğunu söyleyen Sezer, ''Düzce'yi bu anlamda diğer illerle kıyasladığımız zaman çok sıkıntı var diyemeyiz. Ama belli yaşın üzerindeki kişilerin bu toplantılara iştirak etmelerinde sıkıntı çekiyoruz. Biz yüzde 95 oranında okuma yazma oranına sahip bir iliz. O noktada iyiyiz. Ama gönlümüz istiyor ki okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmasın. Onun ötesinde meslek edindirmeye varıncaya kadar, ilgi duyan herkese, her kesime, her an, her yerde kapımız ardına kadar açık. Bunu da her vesile ile duyuruyoruz. 12'yi aşan bir sayıya ulaştığımızda, bir her türlü kursu rahatlıkla açabiliyoruz. Açılan kurslar, ancak milli eğitim aracılığı ile hayat kazanır. Bunun dışında açılacak kurslar sadece belge verir. Hiçbir şey ifade etmez. Cezaevlerine varıncaya kadar her yerde kurslar açıyoruz. Yeter ki talep gelsin. Biz her talebe cevap veriyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?