17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Eğitim sorunu masaya yatırıldı

Düzce'de depremler sonrası büyük düşüş yaşayan eğitim ve öğretim seviyesinin yükseltilmesi için Valilik tarafından "Yüzde Yüz Eğitim" adı altında bir proje hazırlandı.

Hazırlanan proje Vali Bülent Kılınç, başkanlığında kaymakamlalar ve ilçe milli eğitim müdürlerine tanıtıldı.
Düzce'de 1999 yılında yaşanan 2 büyük deprem sonrası bir çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da gözle görülür bir gerileme yaşandı. Yıllardır sorun haline gelen eğitiminde çıtanın yükselmesi amacı ile ciddi projeler hazırlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Düzce Valiliği 2008-209 eğitim-öğretim yılında başarının yakalanması için "Yüzde Yüz Eğitim" adında bir proje oluşturdu. Hazırlanan proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya Düzce Valisi Bülent Kılınç, ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, ilçe milli eğitim müdürleri ile bazı okulların müdürleri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, öncelikle ilin eğitim sisteminde neyi amaçladığını belirlenmesinin gerektiğini ifade ederek "Düzce geçmişten gelen yaralarını iyileştirmek için eğitimde dahil bir çok konuda çalışmalarını sürdürüyor. Biz yöneticiler ve aileler çocukların başarılı olmalarını istiyoruz. Önce biz amacımızı belirlememiz lazım. Amaç çocukların başarılı olup yüksek öğrenim görmesi mi? Yoksa kısa yoldan iş sahibi olmalarımıdır? Bunu belirlememiz lazım. İlimizde yüzde 51 oranında mesleki eğitim liselerinde öğrenim gören çocuğumuz var. Diğer liselere gidenlerin oranları ise yüzde 49. Mesleki eğitim gören çocuklarımızın kat sayı problemi nedeni ile üniversitede yaşıtları kadar başarılı olamıyorlar. Fakat düz liselere giden çocuklarımızın başarılı olmaları için çaba harcamamız gerekiyor. Bunun için de önce valiliğe, kaymakamlıklara, milli eğitime ve velilere büyük iş düşüyor" dedi. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Valiliği'nin hazırladığı ve kendileri tarafından yürütülecek olan "Yüzde Yüz Eğitim" projesi hakkında bilgiler verdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?