17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Emniyetin projesi hayata geçti

DÜZCE EMNİYETİNDEN

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü personeli hem canıyla hem kanıyla vatandaşın yanında yer alıyor.

Toplum Destekli Polislik Projeleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, saat kavramı gözetmeksizin kanıyla canıyla vatandaşın yanında olunduğunu göstermek, acil durumlarda taze kan ihtiyacını karşılamak ve personel arasında kan verme bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 'Kan Verelim Can Katalım' projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında ilk olarak Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi'nde acil kan ihtiyacı yine polisler tarafından giderildi. Üniversitede ilk kanı İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Tuna verdi. Tuna, "Bu projemiz yeni başlayan bir proje. Düzce Valiliği'nden henüz onayı yeni alınmış bir proje 'Kan verelim can katalım' projesi adı üzerinde emniyet teşkilatı mensubu arkadaşlar gönüllülük esasına dayalı olarak acil durumlarda ve başka çaresi kalmamışsa hastanın yakınları bize müracaat ettikleri zaman sağlık kurumundan da taze kana ihtiyaç vardır tespitinden sonra bizler devreye giriyoruz. Bu projemizi Toplum Destekli Büro Amirliğimiz yürütüyor. Bizler emniyet ve asayiş hizmetleri verirken şunun bilincindeyiz. Kurum olarak ne kadar başarılı olursak olalım ne kadar çalışırsak çalışalım halkın desteğini almadığımız sürece faillerin tespitinde veya suç olmadan önce önleme konusunda geri kalırız diye düşünüyoruz. Bunun bilincindeyiz ve halkımızdan her zaman olduğu gibi artarak desteğini bekliyoruz. Bizler bu proje ile şunu da anlatmak istiyoruz zor gününüzde devlet her zaman yanınızda zor gününüzde sağlık koşullarınızın zora gittiği dönem de de polis teşkilatı her zaman yanınız da çaresiz kaldığınız da bunaldığınızda bizi her zaman araya bilirsiniz. Biz size hep yardımcı olacağız. Bu mesajı vermeye çalışıyoruz" dedi.

Tuna, bu projenin dışında Toplum Destekli Büro Amirliğimizin bir projesi daha olduğunu belirterek, "Mağdur Destek Projesi suçtan zarar görmüş insanların zararının en aza indirilmesi maksadıyla onlarla görüşerek rahatlatma projesi. Örnek verecek olursak hırsızlık konusuyla karşı karşıya kalmış bir vatandaşımızı düşünelim. Belki ilk defa hırsızlıkla karşı karşıya kalıyorlar ve bu nedenle psikolojileri de etkileniyor veya trafik kazası geçirmiş çocuğunu kaybetmiş veya yaralı olmuş bunun hukuki neticelerinin ne olabileceği bundan sonra nasıl bir tedbir alabileceği ile alakalı gidip bir sohbet ortamında onların yanında olmak istiyoruz. Böyle bir projemiz var. Birde Emniyet Genel Müdürlüğünün bir projesi Umut Yıldızı Projesi var. Suça karışmış suça sürüklenmiş ya da suça maruz kalmış çocukların yeniden tekrar topluma kazandırılması. Ve bu çocuklara iş bulmalarının temini noktasında İş-Kur'la birlikte devam ettirilen bir proje projemiz başladı. 15 kadar çocuğu tespit ettik. Kurs alıyorlar. Bu kursun sonunda 3-4 ay sonra işleri de hazır. Kursta başarılı olurlarsa İş-Kur aracılığı ile de iş sahibi olacaklar. Bu tür projelerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu. Tuna, kan verme projesinin de ilk kaz Düzce'de uygulandığını söyledi.

Hasta yakını Zeki Yıldızeli, "Bizim lösemi hastamız var. Hastamızı Düzce Üniversitesi Araştırma Merkezine getirdik. Kan takviyesi gerekiyordu. Hastamıza hastanede iki ünite kan mevcuttu bu kanlar verildi. Hastamıza birde hastane yurdundan anonsla iki öğrenci arkadaşımız geldi onlarda iki ünite kan verdi. Bir ya da iki ünite daha kan gerekiyordu. Bu eksikliği gidermek için ben Düzce Belediyesi Beyaz Masasına müracaat ettim. Orada mevcut belediye çalışanlarından bize kanı uygun olanı bulamadık ve aklıma polis olan bir arkadaşım geldi. Onu aradım nasıl kan bulabilirim diye. Oda bana böyle bir kampanyadan söz etti ve diğer arkadaşları ile temasa geçti 15 dakika sonra beni aradı ve taze kana kavuştuk. Emniyet teşkilatını bu anlamlı projesinden dolayı kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 14:32:00
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 18:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?