17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

En çok kitap okuyana ödül

Düzce Valisi Bülent Kılınç, bu yaz tatilinde en çok kitap okuyarak birinci olan öğrenciye 2 bin YTL, ikinciye bin 500 YTL ve üçüncüye de bin YTL para ödülü vereceğini söyledi.


Düzce'de 64 bin öğrenci çalan zil ile yaz tatiline girdi. Yenitaşköprü Köyü İlköğretim Okulunda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Bülent Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Karne töreninde bir konuşma yapan Yenitaşköprü İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Yalçın, Düzce'de öğretmen sirkülasyonunun önüne geçildiğinde ve başarılı öğrencilerin merkezdeki okullara kayıtlarının engellendiğinde ildeki başarı seviyesinin daha artacağını söyledi.


İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, her başlangıcın bir sonu olduğunu belirterek, "2007-2008 eğitim öğretimin yılı sona erdi. Fakat çalışmalar sona ermedi. Tatili iyi değerlendirip bol bol kitap okuyun" dedi.


Vali Bülent Kılınç, kendisinin de öğrenciler ve veliler kadar heyecanlı olduğunu belirterek, "2007-2008 eğitim öğretim yılının son gününde bizler de sizler kadar heyecanlıyız. Uzun bir tatil sürecine giriyorsunuz. Biz de 35 yıl önce sizin oturduğunuz yerde oturuyorduk, 35 yıl sonra ise sizler bizim oturduğumuz koltuklarda oturacaksınız. Önümüzdeki yıl daha iyi bir eğitim yılı olması için velilere de büyük görevler düşüyor. Yaz tatilinde çocuklarının hiç olmazsa kitap okumaları için teşvikte bulunsunlar" dedi.


Vali Kılınç ayrıca bu yaz tatili döneminde en çok kitap okuyan öğrencileri Valilik olarak ödüllendireceklerini belirterek, "Bu yaz döneminde en çok kitap okuyan birinciye 2 bin YTL, ikinciye bin 500 YTL ve üçüncüye de bin YTL ile ödüllendireceğiz. Veliler de çocuklarına güzel kitaplar hediye etsinler" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından, okulda dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve karneleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?