17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Engelli Gönüllüleri bir araya geldi

Düzce Engelli Gönüllüleri Derneği üyeleri, düzenlenen dayanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.

Dernek Başkanı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in eşi Gönül Keleş, engellilerin haklarını kullanabilmeleri için bütün toplumun şefkat kollarını açması gerektiğini söyledi.

Vali Bülent Kılınç'ın eşi Nurcan Kılınç'ın da katıldığı yemekte DERMAN kursiyerlerinin hazırladığı menü ikram edildi. Engelli bireylerin insan onuruna yakışır bir yaşam sürme hakkına sahip olduğunu dile getiren Gönül Keleş, "Derneğimizin en önemli amaçlarından bir tanesi engelli insanların toplumla kaynaşmasını sağlamak, onların gündelik hayatlarındaki yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Hem engellilerin haklarını kullanabilmesi hem de engelliliğin engellenmesi için devletin, yöneticilerin ve bütün toplumun şefkat kollarını açması gerekiyor. Bilindiği gibi engellilik konusu temelde bir insan sorunu ortaya çıkarmıştır. Diğer insanlar gibi engelli bireylerde insan onuruna yakışır yaşam sürdürme hakkına sahiptir. Bunun için buna duyarlı herkesin amacı; engelli bireyin mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde üreten bireyler olarak topluma kazandırmaktır" dedi.

Keleş, duyarlı ve sorumlu herkesi derneğe üye olmaya davet ettiklerini kaydederek, "Bizler önce insan sloganı ile insanlık adına yapılan her hizmetin ve yatırımın ulvi bir yatırım olduğu bilincindeyiz. Özellikle engelli vatandaşlarımız için bunun ne denli önemli olduğu ortadadır. Derneğimizle birlikte duyarlı ve sorumlu her kişiyi bu saflara katılmaya davet ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 23:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?