17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Enkazdan kurtuluşunun 5. yılı

Düzce’de 12 Kasım depreminde 105 saat sonra enkazdan kurtarılan Sefa Cebeci, depremin 5. yıl dönümünde hala depremi unutmadığını söyledi.

12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen Düzce depreminde, Kültür Mahallesi’nde bulunan Işık apartmanının enkazından 105 saat sonra mucize olarak kurtarılan Sefa Cebeci (50), depremin aklından hiç çıkmadığını belirtti. Depremde, eşi Hüseyin Cebeci’yi de kaybeden Sefa Cebeci, "İlk önce eşimin sesi kesildi, onun ölmesinin ardından ben de ölümü beklemeye başladım. Enkaz altında 105 saat kalmama rağmen hiçbir acı hissetmedim. Suyumu içtim, yemeğimi yedim. Ben küçükken ölen babam ve depremde yanımda ölen kocam bana 105 saat boyunca yemek taşıdılar. Böbrek rahatsızlığım vardı, içtiğim su ile düzeldi. Enkaz altında kaldığım süre bana 2 saat gibi geldi" dedi.

Sefa Cebeci, kurtuluşunu doktorların mucize olarak nitelendirdiğini de söyleyerek, "Doktorlar bana, böyle bir enkazda kalan insanın ancak 24 saat yaşayabileceğini söylediler. Ancak ben 105 saat yaşadım. Bu nedenle yaşamamın mucize olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

düzce
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 12:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?