17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Evlenecek kızın çeyizine haciz geldi

Düzce'nin Günbaşı köyünde yaşayan fındık üreticisi, Tarım Kredi Kooperatif'inden alındığı krediyi ödeyemeyince, evine haciz geldi.

İcra görevlileri, şahsın yakında evlenecek kız kardeşinin çeyizini de raporlara geçti.
Düzce'nin en önemli gelir kaynağı olan fındık için bu yıl istenen düzeyde fiyat açıklanmaması, vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bazı vatandaşlar bekledikleri gibi açıklanmayan fiyata tepki göstermek için tarlalarındaki fındık ağaçlarını yakıp yol kapatma eylemi yaparken, borçlarını ödeyemeyenler ise icralık oldu. Düzce'nin Günbaşı köyünde yaşayan ve Tarım Kredi Kooperatifi'nden kredi alan Sinan Bakaç isimli çiftçi, fındığın istediği düzeyde para etmemesi nedeniyle kredi borçlarını ödeyemeyince icralık oldu. Bakaç'ın evine gelen yetkililer, evde bulunan eşyaların yanı sıra kurban bayramında düğünü olacak kız kardeşinin çeyizini de kayıt altına aldı. Sinan Bakaç, 3 yıl önce aldığı krediyi fındık için kullandığını ifade ederek, "Ben aldığım krediyi başka bir amaç için kullanmadım. Fındığımın dibine güre aldım, mazot aldım. Fakat fındık para etmediği için borcumu ödeyemedim" dedi.


Anne Necla Bakaç da, kızının kurban bayramında düğünü olacağını fakat yetkililer tarafından çeyizlik eşyalarının kayıt altına alındığını belirterek, "Kızımın düğünü olacak fakat çeyizleri icra yolu ile kayıt altına alındı. Oğlumun aldığı kredi, fındık para etmediği için geri ödenemedi. Bu yüzden zor duruma düştük" diye konuştu. Köy muhtarı Yaşar Şahin ise, köyde birçok vatandaşın ya kredi borcundan ya da kefillik durumundan borçlu olduğunu belirterek, "Borç köylünün borcu. Kimse inkar etmiyor. Fakat bu yıl fındık para etmediği için vatandaş borcunu ödeyemez duruma geldi icralık oldu. Devletin bu duruma el atması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Günbaşı köylüleri, traktörlerinden çocukları için aldıkları çeyizliklere kadar eşyalarına haciz konulmasının üzüntüsünü yaşıyor.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 19:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?