17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Eylemdeki işçilere destek

Düzce OSB'de faaliyet gösteren bir deri fabrikasından sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden 41 işçinin eylemi devam ediyor.

İşçilere Türk-İş İstanbul Şubeler Platformundan destek geldi.


Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu üyeleri ''Direnişteki İşçi Kardeşinle 5 Liranı Paylaş'' kampanyası çerçevesinde OSB'de 150 gündür eylemde olan deri işçilerine destek vermek amacıyla Düzce'ye geldiler.

4 otobüsle gelen yaklaşık 200 değişik sendika üyesi işçiler, OSB girişinde İl Jandarma Komutanlığı trafik ve asayiş ekipleri tarafından kontrol edildiler.
Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan Türk Harb-İş Anadolu Şubesi Başkanı Hüseyin Öğer, "Türk-İş İstanbul Şubeleri olarak direnişteki işçi kardeşinle 5 liranı paylaş kampanyamızı mücadelenize küçükte olsa katkı sunmak için başlatmıştık. Başlattığımız kampanyamız herkese sağlık ve güvenli gelecek platformu tarafından sahiplenildi. Herkese sağlık ve güvenli gelecek platformuna bağlı sendika meslek odaları ve kitle örgütleri tarafında toplanan yardımların bir kısmını size getirdik" dedi. Basın açıklamasının ardından İstanbul'dan gelen grup sık sık "Yaşasın sınıf dayanışması" şeklinde slogan attılar. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 18:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?