17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Ferroli sermayesini yüzde 45 artırdı

Ferroli Türkiye Müdürü Çetin Çakmakçı, 2009 yılının ikinci yarısında Düzce'deki fabrikada kombi üretimine başlayacaklarını söyledi.

Genel Müdür Çakmakçı, kombi üretimi için makinelerin Mart ayında geleceğini belirterek, "Kombi üretimi için makineler Mart ayında gelmiş olacak. Onların monte edilmesi ve deneme üretimi gibi çalışmaların yanı sıra Haziran veya Temmuz ayını bulur. İlk fırsatta başlamayı hedefliyoruz ama makineler elektronik olduğu için çok çabuk olması mümkün değil. Haziran-Temmuz ayında kombi üretimine başlayacağız. Onu da yarı yarıya ihracat ve iç piyasa olarak yılda 100 bin kombi üreteceğiz. 2009 yılı ikinci yarısında 50-60 bin üretim yapmayı hedefliyoruz. Üretilen kombilerin 50 bine yakını ihraç edilecek. Hedefimiz ilk 500 ile ilk 200 büyük sanayi firması arasına girmek" dedi.

Çakmakçı, krizden büyüyerek çıkmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: "2009 yılı kriz yılı olmasına rağmen yatırımları durdurmadık. Bu arada sermayemizi yüzde 45 oranında artırdık. 17 milyon YTL sermaye artışına gidiyoruz. Ferroli olarak 2001 krizinden kuvvetlenerek çıktık. Kriz çerçevesinde yeniden yapılandık. Eminim bu krizli ortamdan da güçlenmiş ve fabrika yatırımımızı tamamlamış olarak yeni yatırımlarla çıkacağız."

2009'a genel ve ekonomik olarak bakıldığında zor bir yıl olacağının kesin
olduğunu anlatan Çakmakçı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu krizin ne olduğunu daha insanlar çözmüş değil. Ekonomistler de çözmüş değil. Krizin sonunda mıyız, başında mıyız bilmiyoruz. Ancak, yurt dışından gelen haberlere ve yaptığımız görüşmelere göre kriz Türkiye'yi daha az etkiledi. Dünyada ciddi bir işsizlik, ciddi bir kriz var. Biz bu krizi daha tam hissetmedik. Umarım hissetmeyiz. Ama ihracatı son yıllarda büyük oranda artmış bir ülke olarak, ihracat pazarlarının krizde olması, bizim de ihracat hedeflerimizi mutlaka düşürecektir. İnşallah bunlar fabrikaların kapanmasına, ekonomimizin beklenenden daha fazla küçülmesine yol açmaz. Daha hafif bir şekilde atlatırız."

Genel Müdür Çetin Çakmakçı, Düzce'deki fabrikada tam kapasite ile çalışmaya başladıklarında 260 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. 2008 yılının Haziran ayında üretime başlayan ve bu güne kadar 400 bin radyatör üreten Ferroli, bu üretiminin 150 binini ihraç etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:42:17
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 14:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?