17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Festival dolu dolu geçti

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇTİ

Düzce Üniversitesi 5. yıl kutlamaları çerçevesinde organize edilen Öğrenci Toplulukları Festivali dolu dolu geçti. Hava muhalefetine rağmen oldukça ilgi gören festivalin son iki günü iptal edilse de ilk 3 gün değişik etkinlikler düzenlendi.

Düzce Üniversitesi 5. kuruluş yıldönümünü değişik etkinliklerle kutladı. Bu kapsamda ilk olarak 7-11 Mart tarihleri arasında Öğrenci Toplulukları Festivali adı altında bir etkinlik düzenlendi. Festivalin ilk günü olan 7 Mart tarihinde 13.00 ile 17.00 saatleri arasında Müziğe Gönül Verenler Topluluğu mini bir konser düzenledi. Daha sonra Tiyatro Topluluğu'nun bir gösterisi oldu. Etkinlikler Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halk Oyunları Ekibi ve Dans Topluluğu'nun gösterisi ile son buldu.

Etkinliklerin ilk gününde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da öğrencileri yalnız bırakmadılar.

Etkinliklerin ikinci günü olan 8 Mart tarihinde ise Sinema ve Düşünce Topluluğu'nun "Demir Çeneli Melekler" isimli film gösterisi yapıldı. Ardından Toplum Gönüllüleri Topluluğu ''350 Fırça Darbesi'' konulu bir gösteri sundu. Etkinliklerin ikinci günü Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu'nun ''Tırmanış Öyküleri ve Arama-Kurtarma Çalışmaları'' ile son buldu.

Öğrenci Toplulukları Festivali'nin 3. gününde ise Harran Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Mermut ''Karbon Döngüsü ve Küresel Isınma'' konusunda sunum yaptı. Tıbbi Araştırma ve Bilim Topluluğu ''İlkyardım''konusunda konferans düzenlendi. Mücadele Sporları Topluluğu'nun ise gün boyunca Spor Salonu'nda Tekvando Gösterisi ve Bilek Güreşi gösterileri yapıldı.

Etkinliklerin son iki günü olan 10 Mart ve 11 Mart tarihlerinde ise yağan aşırı kar ve hava muhalefeti nedeni ile etkinlikler iptal edildi. Hava muhalefetine rağmen oldukça ilgi gören Öğrenci Toplulukları Festivali büyük beğeni topladı.

Rektör Şerifoğlu, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek "Üniversite demek sadece bina demek değildir. Yapılan sosyal etkinlikler ve insanların birbirine yaklaşması da üniversitelerde oldukça önemlidir. Biz Düzce Üniversitesi olarak değer üretmek için yola çıktık. Bu sloganımızı tüm öğrencilerimize ve ilimize yaydık" dedi.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇTİ
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 16:19:02
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 19:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?