17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Fidan dikmeyene nikah yok

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde belediye tarafından başlatılan bir kampanya ile evlenecek olan çiftler önce fidan dikecek sonra nikahları kıyılacak.

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Seferberliğine destek olmak amacıyla Cumayeri ilçesinde evlenecek olan çiftlerin nikahlarının 2 adet fidan dikiminden sonra gerçekleştireceğini söyledi.

Başkan Koloğlu, "Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl başlatılan ağaçlandırma kampanyasına bir destek de biz vermek istiyoruz. Cumayeri Belediyesi olarak yaptığımız değerlendirmeler soncunda her evlenecek çiftin nikahını kıymadan iki adet fidan dikmesini zorunlu hale getiriyoruz. Çiftler önce fidan dikecekler, ardından da evlenecekler. Geçen yıl 60 civarında evlilik söz konusu oldu. Bu yıl da aynı rakama ulaşırsak, 120 adet fidan dikilmiş olacak. Çok büyük bir destek olmasa da hiç olmazsa insanların ağaçlandırmaya dikkatlerini çekmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 15:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?