17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Fındığa alternatif meyve bahçeleri

Düzce'nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındığa bu yıl istenen düzeyde fiyat verilmemesi, çiftçiler ve tarım müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi.

Fındığa alternatif ürünler için Tarım İl Müdürlüğü, Düzce'de 30 tane meyve bahçesi kuruyor. Karadeniz Bölgesi'nin önemli geçim kaynaklarından olan fındığa alternatif ürün arayışları devam ediyor.

Özellikle Düzce'nin ova ve düz kesimlerinde çiftçiler, değişik ve alternatif ürünlere yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu çerçevede Düzce Tarım İl Müdürlüğü tarafından 300 dönüm arazi üzerine 30 tane meyve bahçesi kurulacak.

Yapılan proje çerçevesinde ilk meyve bahçesi Düzce merkeze bağlı Yaka köyünde Murat Yıldız isimli çiftçinin bahçesinde kuruldu. 250 adet Deveci Armudu cinsi meyve fidesi dikilen bahçede Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tarım Alet ve Ekipmanları Bölümü öğrencileri de hazır bulundu.

Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, bahçe sahibi Murat Yıldız ve öğrencilere meyve fidanları hakkında bilgi verdi. Daha sonra öğrenciler, Tarım İl Müdür Vekili Ünal ile birlikte meyve fidanlarını dikti.

Ayhan Ünal, Düzce'nin arazi yapısının meyve üretimi için oldukça ideal olduğunu ifade ederek, ''Bilindiği gibi Düzce iklimi, toprak yapısı ve ekolojisi bakımından meyve üretimi için çok uygun. Bu nedenle biz Tarım ve Köyişleri Bakanlığı imkanları ile il ve ilçelerimizde 30 tane değişik çeşitlerden oluşan meyve bahçeleri kuracağız. 300 dönüm civarında demostrasyon amaçlı meyve bahçesi oluşturacağız. Bu meyve bahçelerinde elma, armut, badem, ceviz, hurma ve nar gibi farklı bitkiler de olacak'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?