17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Fındığa alternatif ürün aranıyor

Düzce'nin en önemli geçim kaynaklarından olan fındığa bu yıl istenen düzeyde fiyat verilmemesi, çiftçiler ve Tarım Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi. Fındığa alternatif ürünler için harekete geçen Tarım İl Müdürlüğü, Düzce'de 30 tane meyve bahçesi kuracak.


Karadeniz bölgesinin önemli geçim kaynaklarından olan fındığa alternatif ürün arayışları devam ediyor. Özellikle Düzce'nin ova ve düz kesimlerinde çiftçiler, değişik ve alternatif ürünlere yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu çerçevede Düzce'de Tarım İl Müdürlüğü tarafından 300 dönüm arazi üzerine 30 tane meyve bahçesi kurulacak. Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, Düzce'nin arazi yapısının meyve üretimi için oldukça ideal olduğunu ifade ederek, ''Bilindiği gibi Düzce iklimi, toprak yapısı ve ekolojisi bakımından meyve üretimi için çok uygun. Bu nedenle biz Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı imkanları ile il ve ilçelerimizde 30 tane değişik çeşitlerden oluşan meyve bahçeleri kuracağız. 300 dönüm civarında demostrasyon amaçlı meyve bahçesi oluşturacağız. Bu meyve bahçelerinde elma, armut, badem, ceviz, hurma ve nar gibi farklı bitkiler de olacak'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet YABANCI IP: 78.174.240.xxx Tarih : 26.11.2008 20:29:27

Sayın Tarım İl Müdürlüğüne Yığılca Çukurören Köyü hudutları içinde kullanmadığımız tarım alanlarında pilot uygulama kapsamında, Fındığa altarnatif ürün yetiştirme kapsamında Tarım İl Müdürlüğünün yardımlarını beklerim. Mehmet YABANCI