17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Fındıkta fiyat geçen seneyi aratmamalı

AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, fındık taban fiyatının geçen seneki fiyatın altında olmaması gerektiğini söyledi.


AK Parti Düzce Milletvekili Erbay, üreticinin mağduriyetinde haklı olduğunu; ancak para olmadan fındık fiyatının açıklanamayacağını söyledi. Fındık fiyatının geçen seneki fiyatın altında olmaması gerektiğini dile getiren Erbay, "Ramazan geldi, okullar açılıyor.Fındık işçisinin parasını vermek zorunda. Herkes kendi içinde haklıdır. Yani para bulunmadan, fiyat açıklanmazdı. Para bulundu. Fiyat bugün yarın açıklanacak. Elbetti ki geçen seneki fiyatın altında olmaması gerekir. Bizde bu fiyatın altında
olmasını istemiyoruz, talebimiz budur" dedi.


Erbay, fındık fiyatının geç açıklanmasının nedenini şöyle anlattı:
"Fındık fiyatını kendi içimizde belirleyelim, 5-6 YTL diyelim. Fakat bunu dediğimiz zaman, mutlaka dış piyasa ile irtibatımızı, bu aldığımız fındığı kime satacağımızı, nasıl ihraç edeceğimizi, bizim belirlediğimiz fiyatın altında acaba dünyada başka bir ülke fındık üretiyor mu, satıyor mu diye düşünmeliyiz.Dolayısıyla bu gecikmenin sebeplerinden bir tanesi de budur. Diğeri de fındık fiyatını ilan edeceksiniz. Vatandaş fındığını getirecek, fiyatını belirledikten sonra almış olduğunuz fındığın parasını vereceksiniz. Fiyatı belirledik, fındığı aldık, ama para yok. Vatandaşın çuvalını aldıktan sonra parasını vermek zorundayız. Açıklamadan önce de parayı bulmak zorundayız."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?