17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Fiskobirlik'te güvensizlik hakim

Fiskobirlik Düzce Kooperatifi Başkanı Hüseyin Alemdaroğlu, üreticinin birliğe olan güvenini kaybettiğini belirterek "2006 ürününün borcunu ödememişiz, 2008 yılında yeniden birliğe nasıl ürün verecek" dedi.


TMO'nun fındık alımına başlaması ile uzun süredir sıkıntı içinde bulunan ve üreticiye paralarını ödeyemeyen Fiskobirlik çözüm yolları ararken, üreticinin de birliğe olan güveni azalıyor.
Fiskobirlik Düzce Kooperatifi Başkanı Hüseyin Alemdaroğlu yaptığı açıklamada, 2008 yılı fındık ürününden 2.5 ton fındık alımı yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "2008 fındık alımı çerçevesinde 22 Ekim 2008 tarihi itibariyle beyanname vermeye başladık.

27 Ekim itibariyle fındık almaya başlayacaktık. Şu ana kadar bize gelen fındık miktarı 2.5 ton. Bunun en büyük nedeni 2006-2007 döneminde aldığımız fındıkların bedelini ödemememiz, ödeyemememiz." Üreticinin
haklı olduğunu anlatan Alemdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ben de üreticiyim, üreticinin her gün içindeyim. 2006 ürününün borcunu ödememişiz, 2008 yılında da yeniden birliğe nasıl ürün verecek? En önemlisi beyanatlar ayrı gelen taahhütname ayrı. Yani ben üreticiden fındığı alacağım taahhütnameye ona göre imza atmam gerekiyor. Fındığın tamamını sattıktan sonra ödeme yapacağım diye taahhütname alıyorum. Vatandaş tabii ki haklı olarak güvenmiyor."


Alemdaroğlu, ayrıca Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktarı da eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an gördüğümüz kadarıyla başkan Lütfi Bayraktar yönetimi ile bu iş düzelmeyecek. Nedenine gelince şu ana kadar söylediklerinin hiçbir tanesi birbirini tutmuyor. Başkan kredi bulduk diyor, ödeme yapacağız diyor. Tabii üretici haklı olarak geliyor ve 'Benim 2006'dan kalan borcunuzu ödedinizde mi benden fındık istiyorsunuz' Üreticiye de söyleyecek bir şey bulamıyoruz."


Fiskobirlik Düzce Kooperatifi Başkanı Hüseyin Alemdaroğlu, üreticinin güvenini kazanmak için birlikte çeşitli değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Birliğimiz bu güveni ancak 2006 borcunu ödersek ve o taahhütnameyi değiştirirse kazanabilir. Üreticiye ben 35 gün içinde senin ürün bedelini ödeyeceğim diye o taahütnameye imza atarsan güven sağlayabilirsin. Başkanın beyanatı ayrı, taahhütün ayrı, yönetim kurulu başkanı sözü ayrı, denetim kurulunun üyesinin sözü ayrı
vatandaş artık itibar etmiyor."

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 19:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?