17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Ford Otosan'dan eğitim

FORD OTOSAN'DAN DÜZCE EML ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

Ford Otosan'dan Düzce Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML) öğrencilerine oto boya teknolojisi ve oto boya teknikleri eğitimi verildi.

Ford Otosan Fabrikası, oto boya bölümünden Boyahane Montaj Son İşlemler Ekip Lideri Berke Turan, Boyahane Eğitim ve Malzeme İkmal Sorumlusu Yaşar As ve beraberlerindeki ustalar ile birlikte Düzce EML Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Oto Boya Atölyesinde incelemelerde bulunarak, oto boya teknolojisi ve oto boya teknikleri eğitimi verdiler.

Berke Turan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada oto boyacılığının geleceği ve önemi hakkında çok faydalı bilgiler verdi. Meslek Lisesi diploması sahibi ve mesleğinde başarılı teknik elemanlara Ford Otosan olarak kapılarının açık olduğunu ifade eden Turan, meslek lisesi mezunu kalifiye oto boyacılarına çok ihtiyaç duyduklarını söyledi. Otomotiv sektörünün meslek lisesi mezunu oto boyacısı ihtiyacının had safhada olduğunu kaydeden Turhan, bu dalda yetişen öğrencilerin çok kolay iş bulabileceklerini ve tatmin edici bir gelire sahip olacaklarını belirtti.

Daha sonra fabrikadan gelen oto boya ustaları tarafından iş güvenliği ve sağlık yönünden alınması gereken tedbirler, oto boyacılığında kullanılan araç, gereçler hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Oto boyasının yapım aşamalarını anlatan ustalar, öğrencilere uygulamalı olarak de eğitim verdiler. Ustalar tarafından öğrencilere temel boya teknikleri uygulamalı olarak yaptırıldı.

Berke Turan, oto boya atölyesini sık sık ziyaret edeceklerini, araç, gereç ve eğitim desteği vereceklerini söyledi. Yanlarında getirdikleri oto boya malzemeleri, iş kıyafetleri gibi birçok malzemeyi oto boya Düzce EML atölyesine hediye eden heyete okul yöneticileri tarafından teşekkür edildi.

FORD OTOSAN'DAN DÜZCE EML ÖĞRENCİLERE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 16:03:04
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 18:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?