17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu

Düzce İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu tarafından düzenlenen "Bebek" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.


Bebeklerin gelişiminde anne sütünün önemine fotoğraf sanatı bakış açısından dikkat çekmek, sağlıklı bebek bakımı için toplumu bilgilendirmek, fotoğraf sanatına ve bu sanat dalıyla uğraşanlara destek olmak amacıyla Düzce İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu tarafından düzenlenen "Bebek" konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Konsopa Otel'de düzenlenen törene; Düzce Valisi Bülent Kılınç, komisyon üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, 1990'lı yıllardan itibaren nüfus artış hızının düşmeye başladığını belirterek, önümüzdeki 30 yılın nüfus perspektifine bakıldığında doğum oranlarının azaldığının görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olmasına rağmen, bebek doğum hızının düştüğünü ve Avrupa'da olduğu gibi yaşlı nüfus yapısına doğru gidildiğini belirten Vali Kılınç, "Genç ve dinamik nüfusumuzun 20-25 sene sonra artık olmayacağını yapılan araştırma istatistiklerinden anlayabiliyoruz. Millet olarak bebekleri çok seviyoruz. Ama onları sevmemiz yeterli değil, her şeyden önce onların sağlıkları ile ilgilenmek bizim birinci temel görevimiz. Ardından da eğitimleri ile ilgilenmek bizim temel görevlerimizden birisi. Bunun için gerekli çalışmaları devlet-millet elbirliği ile yapmamız gerekiyor" dedi. Düzce İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin ise, yarışma süreci hakkında katılımcıları bilgilendirerek, yarışmaya katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye girenlerin ödülleri verildi. Türkiye genelinden 147 kişinin 514 fotoğraf ile katıldığı yarışmada, Kocaeli'den Ali Fuat Altın birinci, Kocaeli'den Kemal Kaya ikinci, Konya'dan İbrahim Karaçelebi de üçüncü oldu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 17:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?