17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Fotoğraf yarışması ödülleri verilecek

Düzce İli Bebek Dostu Komisyonu tarafından düzenlenen "Bebek" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri, 27 Kasım Perşembe günü düzenlenecek törenle verilecek.


Düzce İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu tarafından bebeklerin gelişiminde anne sütünün önemine fotoğraf sanatı bakış açısından dikkat çekmek, sağlıklı bebek bakımı için toplumu bilgilendirmek, fotoğraf sanatına ve bu sanat dalıyla uğraşanlara destek olmak amacıyla düzenlenen "Bebek" konulu fotoğraf yarışmasında sona gelindi. Yaklaşık 3 ay önce başlatılan yarışmaya katılımın sona ermesinin ardından fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, Kocaeli Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü Öğretim Üyesi Kemal Aksel, İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin, DÜFOK Üyesi Doç. Dr. Hakan Özhan, İl Sağlık Müdürlüğü Aile ve Çocuk Sağlığı Şubesi Müdürü Dr. Emel Oğuz'dan oluşan seçici kurul toplantı yaparak yarışmaya katılan fotoğrafları değerlendirdi. Türkiye genelinden 147 kişinin 514 fotoğrafla katıldığı yarışmada, Kocaeli'den Ali Fuat Altın birinci, Kocaeli'den Kemal Kaya ikinci, Konya'dan İbrahim Karaçelebi de üçüncü oldu. Yarışma süreci hakkında bilgiler veren Komisyon Başkanı İbrahim Bilgin, "Öncelikle bütçemizi ayarladık. Sonrasında da süreci başlattık. Afişlerimizi yayınladık, bir site açtık ve Düzce'nin bebek dostu il olduğunu Türkiye'nin tüm illerinde duyurmuş olduk.

Bütün illerdeki fotoğraf kulüplerine, fotoğraf derneklerine, gruplara ulaştık. Bu vasıta ile Türkiye'nin birçok yerinden katılım oldu. Yarışmaya katılmaya hak kazanan fotoğrafları belirledik ve ilan ettik. Yarışmanın konusuna ve bu sanat dalına yakışır şekilde, 27 Kasım Perşembe günü saat 14.00'da Konsopa Otel'de tören yapacağız. Törene katılmak isteyen tüm Düzceli vatandaşlarımızı bebekleri ile birlikte davet ediyoruz. 0-2 yaş arası bütün bebeklerimize çocuk bezi ve elbise hediye edilecek. Süt ikramları olacak. Kimsen destek istediysek, herkes destek verdi. Gerçekten Düzce bebek dostu bir il" dedi. Bilgin, yarışmaya katılan fotoğrafların, aynı gün saat 15.30'da Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen sergiyle sergileneceğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?