17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Gece 24.00'e kadar MR çekiliyor

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ'NDE GECE 24.00'A KADAR MR ÇEKİLİYOR

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı bölümüne alınan yeni MR ve tomografi cihazlarıyla bölgede bir ilk gerçekleştirildi.

Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Büyükkaya, özellikle MR ve Tomografi (BT) cihazlarının gece 24.00'a kadar hizmet verdiğini söyledi. Büyükkaya, bölgede ilk olan anestezili MR çekim cihazını tanıttı.

Düzce Üniversitesi, Radyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı'na alınan MR ve Tomografi (BT) cihazlarını tanıtmak için kapılarını basın mensuplarına açtı. Cihazlar hakkında bilgiler veren Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Büyükkaya, basın mensuplarının sorularını cevaplayarak BT ve MR cihazlarının özelliklerini anlattı. Büyükkaya, anestezili MR cihazının bölgede ilk olduğunu vurgulayarak ''Hastanemizde MR ve BT olarak son teknoloji ile donatılan cihazlar mevcut. BT cihazı 24 saat hizmet vermekte MR cihazımız ise sabah saat 08.00 ile gece saat 24.00'e kadar hizmet sunuyor: Bu hastalar için büyük kolaylık sağlıyor. Bölgede bu durum bir ilk oluşturmaktadır. Ayrıca bu cihazlardan bize ulaşan görüntüler ekranlardan okunuyor ve hastalar artık film taşıma zorluğu yaşamıyorlar. Ayrıca bu görüntüleri hastane içerisinde ki doktorlarımız direk ekranlarında görüyor. Çıkan sonuçlar ise hastalara CD ortamında veriliyor. Bu açıdan hastanemiz Türkiye'de ki diğer büyük üniversitelerde olduğu gibi teknolojik imkânlara kavuşmuş durumdadır. Şuan film olarak hastalarımız film kuyruğu beklememekte, elektronik ve son teknolojik ortamlarda işlemleri gerçekleşmektedir" diye konuştu.

MR çekimi öncesinde kullanılan anestezi cihazının bölgede bir ilk olduğuna dikkat çeken Büyükkaya, "Kardiyoloji bölümüne yoğun bir talep var. Talepleri karşılamak için yoğun çaba harcıyoruz. Bölgede ilk olarak MR çekilirken anestezi yapabiliyoruz. Bu durum özellikle küçük çocuklar ve yoğun bakım hastaları için önemli bir konu oluyor. Hastalar artık Ankara ve İstanbul gibi illere gitmiyorlar. Bu sebeple bölgeye hızlı hizmet veriyoruz. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nden Bolu, Sakarya, Ereğli ve Zonguldak'tan hastalarımız geliyor" dedi.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ'NDE GECE 24.00'A KADAR MR ÇEKİLİYOR
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ'NDE GECE 24.00'A KADAR MR ÇEKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 13:20:02
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 16:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?