17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Gençlere iş görüşmesi tüyoları

Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından "Gençlere İş Başvuruları ve İş Görüşmesi Teknikleri" konulu panel düzenlendi.

DÜ ile Düzce, İzmit ve Fenerbahçe Rotary Kulüpleri'nin işbirliğinde, "Gençlere iş başvuruları ve iş görüşmesi teknikleri" konusunda panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak ÇAMSAN İnsan Kaynakları Müdürü Süleyman Işık, PEPSICO İnsan Kaynakları Müdürü Tolga Görgülü katıldı.

PEPSICO İnsan Kaynakları Müdürü Tolga Görgülü, hayat oyununun mezun olan öğrenciler için yeni başladığını belirterek, "Hangi bölümden mezun olursanız olun iş arayacaksınız. İnşallah ülkemizde yatırımlar artar da talep daha fazla olur. Yalnız olmadığınız kurtlar sofrasına hoş geldiniz" dedi.

Görgülü, iş dünyasında artık mesai kavramının olmadığını belirterek, "İş sahipleri size verdiği koltuğun hakkını istiyor. Ben mesaimi bitirdim, mesai içinde her şeyi tam anlamıyla yaptım dönemi geride kaldı. Artık bir şirkete girersin, emekli olursun devri de bitti" şeklinde konuştu.

Görgülü, öğrencilere iş görüşmelerinde yeteneklerini, tecrübelerini pazarlamak zorunda olacaklarını bildirerek, "Kusursuz bir aday ve kusursuz bir iş yoktur. İdeal iş kavramını unutun. İş arama ciddi bir çalışma gerektirir. İşe genelde ideal adaylar değil kendisini ideal aday gösterilebilen alınır. Uygun işi bulmak o işi yapmayı bilmek kadar önemlidir. İş başvurusunda ödevine iyi hazırlanmanız lazım. Mülakatı yapan kişiye farklı olduğunuzu göstermeniz lazım" dedi.

Görgülü, "Kendinize koyduğunuz hedefe ulaşmak için, bir yerlere gelebilmek için işin temelinde tozu yutacaksın. Hedeften mutlaka eksi 2-3 ile işe başlamak zorundasın ve mutlaka eğitim şart" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Panel, soru cevap bölümü ile son buldu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 16:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?