17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Gölyaka'da toplu iş sözleşmesi

Düzce'nin Gölyaka İlçe belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, toplu sözleşmenin en iyisinin masada bitmesi olduğunu belirterek "En iyi toplu sözleşme masada sonuçlanandır. Masada sonuçlanmazsa uzar bu greve kadar gider. İki tarafında anlayışlı olması güzel. Belediye olarak biz verebileceğimizin en iyisini verdik. Belediyemizin gelirleri ortada, belediyeler sadece işçisine para veren bir kurum değil. Belediye ilçede yaşayan herkese yaşanılabilir bir Gölyaka yapmak gerekiyor" dedi.

Başkan Çelik ayrıca Gölyaka'nın hızla büyüdüğünü belediye sınırları içersine dahil olacak olan köylerle beraber 10 olan mahalle sayısının 13'e yükseleceğini belirterek nüfusunun da 12 binlere ulaşacağını söyledi.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Nihat Bayram, Gölyaka Belediyesi ile 27 Kasım 2007 tarihinde başlayan ve bu güne kadar devam eden Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığını ifade ederek "Gölyaka Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler neticesinde işçi yevmiyelerine 1. yıl yüzde 9 oranında 2. yıl 657 sayılı devlet memurlarına gelen zam yüzdeleri yansıtılacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?