17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Gündoğdu'dan Düzceli'lere deprem dersi

Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı ve İTÜ Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, deprem bir doğa olayı olduğunu belirterek, "Bizim bilgisiz insanımız yok, dünya çapında insanlara sahibiz. Fakat bunlar biraraya gelip de bir siyasi erk etrafında birleşip bir türlü becerilerimizi ortaya koyamıyoruz" dedi.
Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen deprem konulu konferansa İTÜ Öğretim üyesi ve Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Yard. Doç Dr. Oğuz Gündoğdu konuşmacı olarak katıldı. Dinleyicilerin çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu konferansta konuşan Gündoğdu, yapıların güvenli inşa edilmesi halinde, depremin korkulacak bir olay olmadığını söyledi.
Depremin bir doğa olayı olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Eğer siz yapılarınızı güvenli ve sağlıklı yapmıyorsanız, o zaman da sonuçlarına katlanmak zorundasınız. Binalar depreme dayanıklı inşa edildiği takdirde çok fazla korkmanıza gerek yok" diye konuştu.
Gündoğdu, ayrıca idarecileri de eleştirerek, Türkiye'de deprem konusunda çalışan birçok bilim adamı olduğunu da söyleyerek, başarılı kişilerin siyasi bir erk etrafında toplanamamasından yakındı.
DÜZCE - IHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 19:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?