17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Hasarlı binalar patlamaya hazır bomba

DEPREMLERİN ardından 5 yıl geçmesine rağmen, bölgemizde yıkılması gerektiği halde, tehlike anıtı olarak göze çarpan yapılar hakkında hiç bir işlem yapılmıyor.

Bayındırlık Müdürlüğünün resmi kayıtlarına göre yıkılması gereken 90 adet binanın olduğunu ve bu konudaki endişelerini dile getiren Mimarlar Odası Başkanı Nermin Yılmaz ?bu yapıların canlı enkaz ? olduğunu söyledi.

Binalar patlamaya hazır bomba

Yılmaz ,çeşitli yasal sorunlar nedeniyle yıktırılamayan binaların olduğunu, Devlet tarafından yıkım süresini geçiren hak sahiplerinin kendi imkanları ile de binaları yıktıramadığına değindi ve ?Düzce?de bu binalar çok ciddi tehlike yaratıyor. Adeta bir bomba gibi . Bölgemiz yada çevremizde yaşanabilecek olası bir depremin sonucunu düşünmek dahi istemiyorum? diyerek çözüm üretilmesinin gerekliliğini ifade etti.

Çözüm üretimi için destek şart

? Hasar almış onarım yapılmış yada hasarsız diye nitelendirilen mevcut yapıların potansiyel tehlike olması endişesi ile çözümler üretilmeli ? diye konuşan Yılmaz ? Devletin desteğinin sağlanması ile ilgili ilgili girişimlerde bulunulmalı ? dedi.


Belediye önder olmalı

Belediyenin önderliği ile yapılara yeniden kimlik kazandırılarak gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz şöyle konuştu ? Depremler sonrasında hasar raporlarının hazırlanması, kontrol elamanlarının yetersiz olması yada vatandaşın zafiyeti sonucunda, değişen raporlar halkın güvenini sarsmaktadır. Düzce merkezde onarımlı binaların çoğu, mal sahipleri tarafından terk edilmiş, olmasına rağmen başmka insanlar yaşamak durumunda kalmıştır.Belediyenin önderliği ile yapılara yeniden kimlik kazandırmak, yeniden gözden geçirmek gereği zorunludur. Meslek örgütleride böyle bir oluşum içinde gönüllü olacak çalışacaktır.?
Düzcedamla
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 15:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?