17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Hastane inşaatı ödenek bekliyor

Düzce Üniversitesi(DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, yeni yapılan Araştırma ve Uygulama Hastanesini yıl sonuna kadar bitirmek istediklerini söyledi.


DÜ, Araştırma ve Uygulama Hastanesinin son durumu hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Konuralp yerleşkesinde yeni yapılan Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Cumhuriyet Başsavcı Ekrem Yiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Sebahattin Toprak, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ile davetliler katıldı.


Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Rektör Şerifoğlu, bu yıl sonuna kadar hastaneye geçmek istediklerini belirterek, Mühendislik Fakültesi binalarının olmadığını ve bu sene Teknopark projesine ağırlık vereceklerini ayrıca gündemlerinde İşletme Fakültesinin olduğunu söyledi.


Projelerini hastane, teknopark, Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültesi, yeni meslek okulları, yol, kavşak ve kamulaştırma olarak sıralayan Şerifoğlu, yıl boyunca yapılan çalışmaların şunlar olduğunu söyledi; "Fen Edebiyat Fakültemiz kanunla kuruldu ve şu an kağıt üzerinde görünüyor. Yollarımız düzgün değildi. 5 bin 700 metrekarenin üzerinde yol ve kaldırım yaptık. Tüm birimlerin kullanacağı merkezi bir derslik projesi için temel atıldı. Kongre ve kültür merkezimiz yok. Bu merkezi derslikleri yuvarlak anfi sistemi ile düzenledik. Bu bina için ek ödenek de aldık. Olimpik havuz projemiz var. Açık hava tiyatrosunu tamamladık."


Eylül ayında ödeneklere bloke gelmediği takdirde bu yıl sonuna kadar hastaneyi bitirmek istediklerini belirtene Prof. Dr. Şerifoğlu, "Hastane hizmetleri için danışmanlık hizmeti aldık. Düzcelilere yakışır bir hastane oluşturmaya çalışıyoruz. Bir oda da senden kampanyasına ilginin artmasını bekliyoruz" diye konuştu.
AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, DÜ'nün gelişmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Üniversitelerin bütün insanlığa yol gösteri olduğunu belirten Milletvekili Erbay, "Üniversite gönlümün huzura erdiği yerdir. Üniversite bütün insanlığın yol göstericisidir. Üniversiteli olunur sözü önemlidir. Üniversiteden gelen bilim adamı olarak Düzce'nin üniversitelileşmesi benim için idealdir" dedi.
Üniversite için ek ödemeler yapılacağını ifade eden Erbay, kamulaştırma için gerekli olan 2 milyon YTL'nin en kısa zamanda geleceğini söyledi. Erbay "İstanbul Teknik Üniversitesi'nden arazinin alınıp Düzce Üniversitesi'ne verilmesi büyük bir hadisedir. Çevre ve Orman Bakanımız gereken ilgiyi göstermiştir. Kamulaştırmaya yönelik talep ettiğimiz 2 milyon YTL için gereken hassasiyet gösterilmiştir ve para en kısa zamanda gelecek. Yollar asfalt olacak. Bu hastane güzel olacak" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın DÜ'ye Rektörlük binası sözü olduğunu da hatırlatan Celal Erbay "İnşallah uygun bir bütçe çıkar ve daha çok bina olur. Düzce üniversitesi için ben bana düşeni yapacağım" dedi.


Hastane hakkında bilgiler veren Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bünyamin Dikici, "Yeni hastanemizde üst düzey sağlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Şu anki mevcut durumumuzda zor şartlar alında hizmet veriyoruz. Hastanemiz 36 anabilim dalı ile 256 akademik personeli ile hizmet vermektedir. Hastanemizde 86 tam zamanlı öğretim üyesi, 7 kısmi zamanlı öğretim üyesi ve 163 araştırma görevlisi ile toplam 256 doktor 180 yataklı bir hastanede hizmet veriyoruz. Türkiye'de böyle bir hastane yok. Yatak başına birden fazla doktor bulunuyor. 10 yıldır öğretim görevlilerimiz kampüste ki yeni binaya geçmek istiyor. Ancak hayal gerçekleşmek üzere ve bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.


Yeni hastane binasında yoğun bakım ünitelerinin en önemli kazançları olacağını söyleyen Başhekim Dikici, "Hastanede 12 yataklı dahiliye yoğun bakımı, 12 yataklı cerrahi yoğun bakımı, 6 yataklı nöroloji, üroloji, yeni doğan yoğun bakımı ile 66 yoğun bakım odası bulunuyor. Üst düzey hizmet verebilecek akademik düzeye sahibiz. 107 özel odamız var. Üst düzey hizmet için tek beklediğimiz destektir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından toplantı kokteyl ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?