17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Hayvan barınağı TRT-2'de

Düzce hayvan barınağı, TRT-2'de gösterilen "Karşılıksız Sevgi" programında yayınlanacak.


Pazar günleri TRT-2'de yayınlanan ve hayvan ilişkilerini konu alan "Karşılıksız Sevgi" isimli program için Düzce hayvan barınağında çekim yapıldı.

Hayvan ve insan ilişkilerini konu alan programın 2 yıldır devam ettiğini belirten program yapımcısı Mete Başer, "Hayvanlarla olan ilişkilerin düzeltilmesi gerekiyor. Hayvanlar için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu var ama yaptırımı yok. Hayvanlara yapılanlar kabahat olarak değerlendirilip, bir anlam ifade etmeyen cezaları öngörülüyor. Kendi amaçlarımız doğrultusunda asırlar önce köpekleri evcilleştirmişiz. Şimdi artık işimiz kalmadı diyoruz. Ancak hayvanların refahını sağlamak zorundayız" dedi.


Düzce hayvan barınağının kurucusu ve Hayvan Haklarını Koruma Derneği Üyesi Ulviye Dikmen de yaklaşık 400 köpeğin yer aldığı barınakta hayvanların rehabilitasyonunun sağlanabilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 20:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pınar demir IP: 88.232.1.xxx Tarih : 19.05.2008 13:54:19

biz barınak gönüllüleri olarak 4 arkadas duzce sokak köpekleri adına bir site actık.bütün hayvansever dostlara ihtiyacımız var.lütfen bu köpeklere sahip cıkalım.web adresimiz.www.duzcebarinak.tk bu siteden bize ulasabılırsınız ve ücretsiz köpek sahibi olabılırsınız ılgınıze ve destegınıze ıhtıyacımız var arkadaslar.