17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Hayvan pazarı dışında satış yasak

Düzce Tarım İl Müdür vekili Ayhan Ünal, kurban bayramı nedeniyle Düzce'ye dışardan getirilecek hayvanların mutlaka tarım il müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini, ayrıca hayvan pazarı dışında satış yapılmasının yasakolduğunu söyledi.


Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban satışı yapacak vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Ünal, kurban bayramının yaklaşması ile hayvan hareketliliğinin arttığını ifade ederek, "Hareket arttı, bu nedenle özellikle il dışından Düzce'ye hayvan getiren vatandaşlarımız dikkat etmeleri gereken husus mutlak suretle dışardan getirdikleri hayvanların İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğüne haber vermeleri gerekiyor. Veteriner hekimlerimiz bu hayvanları hastalıklı olup olmadıkları konusunda kontrol ediyorlar. Düzce'ye kurban bayramı süresinde 3 bin 500 yada 4 bin hayvan giriyor. Bu ticari olduğu için genel olarak hayvan sahipleri bize bilgi veriyorlar. Fakat bunu Düzceli hayvan sahiplerine hatırlamak gerekiyor. Mutlak suretle dışardan getirilen hayvanların İl Tarım Müdürlüğü'ne bilgileri verilerek kayıt ettirmeleri gerekiyor ve bazı hastalılar konusunda da kontrol edilmeleri gerekiyor" dedi.


Ünal, bayram süresince kontrollerin devam edeceğini ifade ederek, "Kurban bayramı süresince kesilecek hayvanların sağlığı konusunda veteriner hekimler tarafından izleme yapılacak. Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim arkadaşlarımız hayvan kesim yerlerini ziyaret edecekler ve kontroller yaparak vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar. Bir de hayvan pazarı dışında hayvan satımı yasak. Vatandaşlarımız bunun dışında hayvan satışı yapmasınlar. Akis halde cezai işlem uygulamak zorunda kalacağız" diye konuştu.


Ünal son olarak, il dışından gelecek olan hayvanlarda bazı belgelerin şart olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi; "Hayvan girişlerinde hayvan sahiplerinin ellerinde geldiği ilden menşei şahadetnamesi ve veteriner sağlık raporu olması lazım. Yani geldiği ilden çıkışı esnasında hayvanın bir zararlı veya hastalık taşımadığına dair belge olması gerekiyor. Hastalıklı hayvanların anlaşılmasında bir çok husus var. Genellikle veteriner hekimlerimizin kontrolleri sırasında bu durumlar inceleniyor. Fakat basit olarak hayvanların ağzında burnunda yaralanmalar görüldüğünde dikkat edilmesi gerekiyor."

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?