17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Hemşireler Haftası kutlanıyor

HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR

Düzce’de görev yapan hemşireler 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası dolayısıyla Atatürk Anıt’ına çelenk bıraktı.

Hafta kutlamaları Anıt Park’ta çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatma Eker günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Eker, hafta kapsamında yapılacak etkinliklerle hemşirelik mesleğinin toplum yararına gelişiminin önündeki engellere dikkat çekeceklerini ifade ederek “Bu özel gün hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmakta, hemşirelik haftası boyunca ise hemşirelik mesleğinin toplum yararına gelişiminin önündeki engellere toplumun ve ilgililerin dikkati çekilmektedir” dedi.

Hemşireliğin tanımında yer alan görev ve sorumlulukları yerine getirebilmek için yıllardır mücadele ettiklerini vurgulayan Eker şöyle devam etti: “Hemşirelik sağlığın korunması ve yüceltilmesi hastalığın önlenmesi ile hasta, engelli ve ölmekte olan bireyin bakımını içerir. Hemşireliğin anahtar niteliğindeki rolleri arasında araştırma yapma, sağlık politikalarının belirlenmesi etkinlikleri ile hasta ve sağlık sistemlerinin sevk ve idaresine katılım, eğitim, güvenli çevre için mücadele ve birey ya da toplumun sağlılığını savunma yer alır. Biz hemşireler mesleğimizin tanımında yer alan görev ve sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için yıllardır mücadele veriyoruz.”

Eker hizmetin sunumunda sağlık sisteminin yapısının da çok önemli olduğunu söyleyerek “Toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı, nitelikli ve güvenilir hemşirelik hizmetine ulaşabilmesinde hizmetin sunumuna imkan verecek sağlık hizmeti sunum sisteminin yapısı kadar, temel hemşirelik eğitimi, çalışma ve istihdam koşulları kendi hizmetini kendi yönetmede özerklik, emek karşılığında hak edilen ödeme ve güvenli çalışma ortamları gibi bir çok önemli belirleyicileri bu hafta çerçevesinde tartışıyoruz. Uluslararası Hemşirelik Konseyi bu yılın gündemini Aradaki Mesafeyi kapatmak: Sağlık hizmetlerinin herkes için eşit ve ulaşılabilir olmasını sağlamada hemşirelerdir. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm meslektaşlarımızın Hemşireler Gününü kutlar mesleklerinde üstün başarılar, özel hayatlarında mutluluklar dilerim” diye konuştu.

HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR
HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 12:02:01
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 12:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?