17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Her önüne gelene ihaleye girmesin

Düzce Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği (DORÜS) Başkanı Recep Çodar, yaptığı açıklamada orman işletmelerinde ihalelere girecek firmalardan yeterlilik belgesi istenmesinin şart olması gerektiğini söyledi.

DORÜS Yönetim Kurulu Başkanı Recep Çodar, Orman İşletmelerinin ihalelerinde kapasite belgesi istenmesinin şart olması, slayt gösterilerinin uygulanması ve teminat yatırılmayan partilere pey sürülmemesi gerektiğini belirtti.

Ehliyetsiz bir kişinin araç sürmesinin kanunlara göre yasak olduğunu ifade eden Çodar, "Aynı şekilde yetkisiz firmaların da orman ürünleri ihalelerine girmemesi gerekiyor. Orman ürünleri ihalelerine katılacak firmalar ya da kişilerin ihale şartnamelerinde madde-3 a-b-c bendine uymaları gerekmektedir. Tomruk depolarımızda bulunan tomruk emvallerinin fotoğraf çekimleri yapılarak tüccar firmalarına slayt gösterimini sağlamak kaydı ile ihale satışlarının yapılması gerekmektedir. Bu yolla yurt içinde uzaktan ihaleye katılmak için gelen firmaların ve şahısların hangi ürünü aldığını görerek ve bilerek almasının sağlanmasını istiyoruz" dedi.

DORÜS Başkanı Recep Çodar ayrıca, ihale gereği kadar teminat yatırılmayan partilere pey sürülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu şekilde ihalelere katılan kişi ve şahısların ihale komisyonu tarafından tespit edilerek, teminatı yoksa almış olduğu partilerin iptal edilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?