17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Hilmi Çilingir Huzurevi hizmete girdi

Düzce Valisi Bülent Kılınç, hizmete giren Hilmi Çilingir Huzurevi'nin ilk misafirlerini almaya başladığını belirterek "Bazı eksikliklerimiz var bunları da en kısa zamanda tamamlayacağız" dedi.


Vali Bülent Kılınç Kalıcı Konutlar 14. bölgede bulunan Hilmi Çilingir Huzurevi'ni ziyaret etti. Vali, Kılınç huzur evinin ilk misafirlerini almaya başladıklarını belirterek "Huzurevi çalışmalarımız uzun sürdü. Fakat ilk misafirlerimizi almaya başladık. Bazı eksikliklerimiz var onları da en yakın zamanda tamamlayacağız" diye konuştu.


Vali Kılınç huzurevi yapımında yardımlarını esirgemeyen Çilingir ailesine de teşekkür ederek, "Öncelikle Çilingir ailesine teşekkür ediyoruz. Buranın finansmanında büyük katkıları oldu. Devletten de aldığımız destek ile huzurevini faaliyete geçirdik Bu huzur evine açmakla yetmiyor. Huzurevini en iyi şekilde çalıştırmamız lazım. Hizmet vermemiz lazım. Düzceli vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Huzurevindeki kalanların en büyük ihtiyacı ziyarettir. Bizde Düzceli vatandaşlarımızdan durumu uygun olanların, bayramda özel günlerde ziyaret etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Kılınç, huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet etti.


Düzce'de 1999 yılında yaşanan depremlerin ardından iş yeri yıkılan hak sahipleri için yapılan kalıcı iş yerlerinin amacına uygun kullanılmadığının tespit edilmesinin ardından Bakanlar Kurulu Kararı ile Düzce İl Özel İdaresine teslim edilmiş, daha sonra bu işyerleri huzurevi yapılması şartı ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne verilmişti.

Düzceli işadamı Kamil Çilingir'in kalıcı işyerlerinin onarılarak huzurevine dönüştürülmesi için bağış yapmasının ardından başlayan çalışmalarla tamamlanan huzurevine iş adamının babası Hilmi Çilingir'in adı verildi. 26 odadan oluşan 50 kişi kapasiteli huzurevinde tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik odalar halinde düzenlendi. Burada kalacak yaşlılardan cüzi bir miktar para alınacak. Huzurevinde şuanda 6 kişi bulunuyor.

İha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?