17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İl özel idaresi çalışmalarını bitiriyor

Düzce İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, 2008 yılında hedefledikleri çalışmaları büyük oranda tamamladıklarını söyledi.
İl Genel Sekreteri Üstünel, 2008 yılında yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

İl Özel İdaresi'nin öncelikli olarak görevinin il ve ilçelerdeki köylere alt yapı hizmeti götürmek olduğunu işaret eden Üstünel, 2008 yılı için hedefledikleri alt yapı hizmetlerinin büyük bir kısmını tamamladıklarını söyledi.

Geçen yıl yarım kalan asfalt çalışmalarının tamamını bitirerek, sözlerini tuttuklarını belirten Üstünel, "KÖYDES çalışmalarını ilçelerde kaymakamlarımızın başkanlığındaki köylere hizmet getirme birlikleri, ilde de Düzce Kalkınma Birliği ve encümen tarafından yürütülüyor. Gelen ödenekler nispetinde çalışmaların büyük oranda bitti. İl Özel İdaresi olarak, KÖYDES projesi kapsamında Kaynaşlı, Gümüşova, Cumayeri ve Yığılca ilçelerinde bir takım çalışmalar yaptık. Kendi makine parkımızla onlara yardımcı olduk, asfalt çalışmalarını yaptık. Bu sene 17 bin ton civarında yama malzemesi ürettik. Merkez ilçe ve diğer ilçelerdeki bütün köylerin yama çalışmaları devam ediyor. Büyük bir kısmı bitti. Şu anda merkez ve Akçakoca'da yama çalışmaları devam ediyor" dedi.


KÖYDES projesi kapsamında yapılan içme suyu çalışmalarının da ilçelerde tamamlandığını belirten Üstünel, "Eylül ayı geldi bu saatten sonra yağışlarda başlar. Yüksek yerlerde günübirlik stabilize çalışmalarımız söz konusu. Onlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. İş makinelerimizin bir kısmı duble yolda ve bağlantı yolunda olmasına rağmen İl Özel İdaresi'nin bu sene çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiğini söyleyebilirim. Bunun herkes tarafından takdir edileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?