17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İlk konsere ilgi büyüktü

Düzce Belediyesi'ne bağlı Sanat ve Bilim Akademisi'nin müzik bölümü öğrencilerinin ilk dinletisi Gençlik Merkezi'nde yapıldı.

Müzik Bölümündeki 15 öğrenci, eğitmenleri Yunus Kırılmış nezaretinde ilk konserlerini verdi. 

Düzce Belediyesi Sanat ve Bilim Akademisi'nin çeşitli branşlardaki eğitimlerinin gösterilerine ve sergilerine başlandı. Resim bölümü öğrencilerinin sergisi, tiyatro bölümü öğrencilerinin ise 'Akıllı Soytarı' adlı çocuk oyununun ardından bu kez de müzik bölümü öğrencileri ilk konserini verdi. 

Düzce Gençlik Merkezi'ndeki Halk Müziği konseri ilgi büyük gördü. Çok sayıda davetlinin izlediği konserde önce Akademi öğretmeni Yunus Kırılmış sahne aldı ve sazı ile türküler seslendirdi. Ardından da müzik bölümü öğrencileri yurdun değişik yörelerinden eserleri seslendirdi. Öğrencilerin performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. 

Sanat ve Bilim Akademisi öğretmeni Yunus Kırılmış, 2 aylık eğitim sonunda konser aşamasına geldiklerini ifade ederek, "Halk müziğine öncelik verdik. Öğrencilerimiz bu konuda oldukça başarılılar. İlk konserimizin beğenilmesi bizleri mutlu etti. Bundan sonra da eğitimlerimiz ve konserlerimiz devam edecek. Bizlere katılmak isteyen herkese Sanat ve Bilim Akademisi'nin kapıları açıktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 12:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?