17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İlköğretim Haftası etkinlikleri

Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile kutlanmaya başlanan İlköğretim Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen konferansta öğretmenler öğrencilerine ilköğretimin önemini anlattılar.


İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans salunda "İlköğretimin Önemi" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Cüre, Uzun Mustafa İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Aynur Polat Eker, Fatih İlköğerim Okulu Türkçe Öğretmeni Deniz Güden, Işık İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Osman Çakmak, İsmet Paşa İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Suat Günay ve öğrenciler katıldı.


Konferansta konuşan Uzun Mustafa İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Aynur Polat Eker, ilköğretimin önemi konusunda öğrencilere bilgiler verdi. Eker, "İlköğretim eğitim sisteminin temel taşıdır. Bu eğitim kademesinde çocuğa toplum içinde diğer bireyler uyum içinde yaşama kural ve becerileri ile yaşamlarını daha iyi bir biçimde sürdürmeleri için gerekli temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Bu nedenle tüm ülkelerde ilköğretim çocuklar için zorunlu hale getirilmiştir. İlköğretimin birinci kademesinde çocuklar okuma-yazma, okuduğunu anlama, ana dilini doğru kullanma, temel matematiksel işlemler, önemli toplumsal ve doğal olaylar hakkında temel bilgiler edinirler.

Bu bilgi ve beceriler çocuğun gelecekteki öğrenmeleri için temel teşkil eder.İlköğretim ikinci kademesinde ise öğrenciler hayata ve bir üst öğretim kademesine hazırlanırlar. Özellikle eğitim olanaklarının sınırlı ve ilköğretimden sonra örgün eğitimi terk etme oranının yüksek olduğu azgelişmiş ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, toplumdaki bireylerin en azından temel bilgi ve becerilerle donanımlı hale getirilmesi açısından ilköğretim kademesinin eğitim sistemi içinde ayrı bir önemi vardır.

Bu özelliklere sahip ülkelerde ilköğretimin temel işlevi çocuğu hayata hazırlamak gerekmektedir. Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıklar kazandırmak, onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır" dedi.
Konuşmanın ardından konferansta görevli diğer öğretmenlerde öğrencilere ilköğretimin önemi konulu yazı ve makalelerden örnekler verdiler

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?