17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İlköğretim Haftası kutlandı

Düzce Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu'nda İlköğretim Haftası kutlandı.


Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Vekili Osman Demir, AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Törende bir konuşma yapan Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu Müdürü Hayri Dursun, ''yurt kalkınmasının temeli ilköğretimdir'' bilinci ile geleceğin teminatı çocukları en iyi bir şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.


Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, her yeni eğitim öğretim yılı başında, kayıpsız, eksiksiz ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileklerinde bulunduklarını, ancak geçtiğimiz yıl 6 kayıp verdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı başladıktan bir süre sonra göreve başladım. O günden bu güne 6 tane öğrencimizi kaybettik. Bunların 3'ü babalarının silahıyla oynarken, 2'si de trafik kazasından 1'i eceliyle hayatını kaybetti. Buradan velilere seslenmek istiyoruz. Silahı çok seviyoruz, ama sevmeyelim. Sevince üzülüyoruz, kaybediyoruz. Böylesine bir kaybı bir daha yaşamak istemiyoruz" dedi.


Sezer, devletin eğitim alanında büyük reformlar gerçekleştirdiğini belirterek, "6 yıldır ilköğretim okulu öğrencilerimiz okula başladıkları gün, sıranın üzerinde kitaplarını hazır buluyorlar. Son 10 yıldır taşıma ve taşınan öğrencilere, yemek verme gibi bir yardımı devletimiz üstlenmiş durumda. Devlet eğitim adına, çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarını giderme noktasında en büyük fedakarlığı yapıyor. Kesenin ağzını açtı. Onun için bu emekleri boşa çıkartmamak lazım" şeklinde konuştu.


Vali Vekili Osman Demir ise, büyük Atatürk'ün çağdaş Türkiye projesinin önemli taşlarının eğitimi temelden, en üst seviyeye çıkarmak, milli değerleri korurken, evrensel değerlere sahip çıkmak olduğunu işaret ederek, "İlköğretim seviyesinde 65 bin çocuğumuz eğitim görüyor. Cumhuriyet'in ilk ilan eğildiği yıllarda 10 bin öğretmen, 60 bin öğrenci varken, bugün Düzce'nin sahip olduğu öğrenci sayısı Cumhuriyet döneminden fazla. Sevgili öğrenciler, sizin ilgi ve alakanız çağdaş Türkiye projesinin daha başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından, 8. sınıf öğrencisi Hatice Aksu, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencisi Elif Aybek'e çiçek verdi. Şiirlerin okunmasının ardından, tören anaokulu öğrencilerinin gösterisi ve Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu müzik topluluğunun konseri ile son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 20:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?