17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İnşaat zamanında bitecek

Düzce Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binası zamanında hizmete açılacak. 

DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Şerifoğlu, düzenlediği basın toplantısında, yeni hastane binasının üniversitenin en önemli yatırımlarından biri olduğunu vurguladı. Şerifoğlu, "Üniversitemizin en önemli projelerinden bir tanesi hastane inşaatımızın tamamlanmasıydı. 

Bu konuda çok önemli bir gelişme oldu. Milli Eğitim Bakanlığı hastane inşaatımızın müteahhidiyle sözleşme uzatımını onayladı. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Eğer böyle bir onay alamasaydık hastane inşaatı bu yıl tamamlanamayacaktı. Mevcut ihale tasfiye edilip yeniden ihaleye çıkacaktık. Bu onayla birlikte hastanemizi yaz aylarında açabileceğimizi düşünüyoruz" dedi. 

Şerifoğlu, yeni hastane yatırımının tamamlanmasıyla Konuralp'teki eski binanın boşaltılacağını belirterek, "Üniversitemizin kuruluşun en önemli projelerden biri hastane inşaatıydı. Eski hastanede zor koşullarda hizmet veriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Milletvekillerimizin bu konuda çok büyük katkısı oldu. Hastanemizin yolu yok. Bu yolun da bir an önce yapılması gerekiyor" diye konuştu.
Rektör Şerifoğlu, mühendislik fakültesiyle ilgili olumlu gelişmeler beklediklerini de ifade ederek, "Hastane inşaatının yanı sıra en önemli projelerimizden bir diğeri de bilindiği gibi Mühendislik Fakültesi kurulması. Bu konuda gerekli yasal girişimlerde bulunduk ve kısa süre içinde olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum. Mühendislik fakültesi kurulmasının ardından teknopark projesini hayata geçireceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 13:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?