17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

'İntel Öğrenci Programı' tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Intel ile ortaklaşa yürüttüğü 'Intel Öğrenci Programı'na katılarak başarılı olan, Düzce Fatih ve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün ortak projesi olan 'İntel Öğrenci Programı'na Düzce'den 15 öğrenci katıldı.


Programın Düzce'deki tek temsilcisi olan Fatih İlköğretim Okulu'nda devamsızlık sorunu yaşamadan 45 saati tamamlayan 15 öğrenci için sertifika töreni düzenledi. Törene Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İlhami Ataseven, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Avni Çakır ve çok sayıda veli katıldı.


Törende bir konuşma yapan Fatih İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Kiraz, programın 15 Eylül'den itibaren diğer okulları da kapsayacak şekilde yeniden başlayacağını belirterek, "13 Mart tarihinde başlayan ve başarı ile devam eden 15 öğrencimiz sertifikalarını aldı. Kurslar 5 Eylül tarihinde itibaren 20+20 öğrenciyle diğer okullarımızın öğrencilerine açıktır. Ücretsiz kurslara katılmak isteyen öğrenciler velilerinin kursa devam garantisi ifade eden form dilekçelerini kendi okullarına iletecekler. Okul müdürleri topluca dilekçelerin okulumuza ulaşmasını sağlayacak. Ücretsiz olan kurslar ders saatleri dışında 15.00 - 17.00 ve cumartesi günleri açılacak. Kurs süresi 9 saat toplam 45 saattir. Hedef kitle evde bilgisayar veya internet erişimi kısıtlı olan, teknoloji okur yazarlığını yeterince geliştirmemiş 4-8 sınıf öğrencileridir. Devamsızlık sorunu yaşamadan kursu başarı ile tamamlayan öğrencilerimize sertifikaları Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Merkezi Müdürlüğünce verilmektedir" dedi.


Konuşmanın ardından öğrencilere sertifikaları verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:14:54
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 18:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?