17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İş garantili meslek kursu

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Venüs Giyim Sanayi ve İş-Kur İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği istihdam garantili mesleki eğitim kursunu bitiren 16 genç sertifikalarını aldı.


Düzce 1. OSB'de faaliyet gösteren Venüs Giyim Sanayi ile İş-Kur İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği kursla vasıfsız 16 genç iş sahibi oldu ve belgelerini törenle aldılar. Venüs Giyim Sanayisi'nde düzenlenen belge dağıtımı törenine Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Venüs Giyim Sanayi Genel Müdürü Erol Günendi ve çok sayıda davetli katıldı.


Venüs Giyim Sanayi Genel Müdürü Erol Günendi, üretim kalitesini arttırmak için çalıştıklarını ifade ederek "Fabrikamız 1982 yılında kuruldu. Üretimimizin yüzde 100'ünü yurtdışına ihraç ediyoruz. Bin kişiyi istihdam ediyorduk fakat ekonomik kriz sonrası 650 kişiye kadar düşürdük. Bu eğitimleri vererek az personel ile verimliliği arttırdık. Bu sebeple işçi alımına devam edeceğiz" dedi.


Düzce Valisi Bülent Kılınç ise, giyim sanayi fabrikalarının en büyük ihtiyacının kalite olduğunu iade ederek, "Giyim sektörünün sorunu pazardır. Pazara çıkmak için kalite şart. Kaliteli ürün içinde vasıflı elemanlar gerekiyor. Bu sebeple açılan kursun yararlı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursa katılan ve başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi. Ayrıca kursa katılan 16 kursiyere devlet sigortasının yanı sıra 14 YTL yol parası verildi ve iş garantisi sağlandı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?