17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İşçiler İstanbul'a yürüyor

İŞÇİLER İSTANBUL'A YÜRÜYOR

Düzce’de sendikalı oldukları gerekçesiyle 1. OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikadan çıkartıldıkları iddia edilen 20 işçi, İstanbul’a, yürüyüş başlattı.10 gün sürmesi planlanan yürüyüş 20 Mayıs Cuma günü fabrikanın İstanbul’daki merkezinde noktalanacak.

1. OSB’de faaliyet gösteren MAS-DAF’ta çalışan ve sendikalı oldukları gerekçesi ile işten çıkartıldıklarını iddia eden 120 işçi adına 20 işçi Düzce’den İstanbul’a yürüyüş başlattı. Anıt Park meydanında toplanan işçilere CHP Düzce Milletvekili 3. sıra adayı İlknur Başak Tütüncü, CHP Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşçuoğlu ve CHP yönetimi de destek verdi.

İlk olarak bir basın açıklaması yapan işçiler ülkenin Anayasasına güvenerek sendikalı olduklarını kaydettiler. İşçileri köle olarak gören zihniyete karşı mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren işçiler “Bu hukuksuzluk, kanun tanımazlık ve insan dışı tutum karşısında teslim olmayacağız” dediler.

Birleşik Metal İş Sendikası Düzce Temsilcisi Telat Çelik, bu haklı mücadeleyi tüm yurttaşlarla paylaşmak için böyle bir yürüyüş organize ettiklerini belirterek “İşçilerinin sendikal haklarını kullandıkları için, evlerine götürdükleri bir dilim ekmeği büyütmek için başlarına gelmeyen kalmadı. Birçok defa ülkenin farklı yerlerinde değişik eylem ve etkinliklerde bulunduk. Yaşanan olumsuzlukları Türkiye kamuoyuna duyurmak için, insanların kullanamadığı Anayasal hakkını tüm Türkiye’ye bütün çıplaklığı ile anlatmak için. Kaldırımda oturuyor diye 154 lira idari para cezası veren zihniyeti de Türkiye’ye ilan etmek için. Bu haklı mücadeleyi tüm yurttaşlarla paylaşmak için Düzce’den başlayıp İstanbul’da sonlanacak ve 10 gün sürecek yürüyüşümüzü başlatıyoruz” dedi.

Birleşik Metal İş Sendikası Eğitim Daire Başkanı ve DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Aykanat ise iktidarı suçlayarak “Yaklaşık bir yıldır MASDAF işçileri sendikalı olabilmek için mücadele veriyorlar. Ama bu ülkede MASDAF işçileri Anayasal haklarını kullandıkları için yargılanıyorlar. 112 arkadaşımız işveren tarafından hiç bir gerekçe gösterilmeden tazminatsız olarak işten çıkartılmıştır. Türkiye bir seçim sürecine girdi. Bu ülkeyi yönettiğini iddia eden siyasi iktidar, bu ülkede yaşananları görmezden gelmektedir. Bu dram sadece Düzce’de yaşanmıyor. Türkiye’de sendikalı olmak zor iştir. Türkiye bugün ucuz emek cenneti haline getirilmek isteniyor. Bizim buna boyun eğmemek için örgütlenmemiz gerekiyor. Bu yürüyüş bir demokrasi mücadelesi” diye konuştu. Konuşmanın ardından işçiler İstanbul’a doğru yürüyüşe geçti.

İŞÇİLER İSTANBUL'A YÜRÜYOR
İŞÇİLER İSTANBUL'A YÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 16:19:05
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 16:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?