17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İşçiler kendini fabrikaya kapattı

DÜZCE OSB'DE İŞÇİLER KENDİNİ FABRİKAYA KAPATTI

Düzce'nin 1. Organize Sanayi Bölgesinde su hidroforu üretimi yapan MAS-DAF Fabrikasında fabrika yönetimi çalışan işçileri işten atmasının ardından fabrikaya giren 100 üzerinde işçi kendisini fabrikaya kapattı. İşçiler, jandarmanın müdahalesi sonucunda fabrikadan tahliye edildi.

Fabrikaya gitmek isteyen işçiler ilk olarak sabah yola çıktıklarında servis araçlarının olmadığını öğrendi. Kendi imkanları ile fabrika önüne gelen işçiler fabrika giriş kapısında "Fabrikamızda 7 Şubat 2011 tarihinden beri sürdürmekte olduğu grev, iş bırakma, iş yavaşlatma ve mal giriş çıkışına engel olma eylemleri işverenliğimizce defalı yazılı ve sözlü olarak uyarılarımıza rağmen sürdürdükleri tutanak, noter tespiti ve kamera kayıtları ile sabit olduğundan ve bu kanun dışı eylem ve davranışlarını 1

Nisan 2011 tarihinde fabrika malına zarar verme boyutuna ulaştığından iş akitleri işverenliğimizce bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesh edilmiştir" yazısıyla karşılaştılar. Yazıyı gören işçiler fabrika içerisine girerek kendilerini fabrikaya kapattı. Bunun üzerine çok sayıda jandarma ekibi fabrikaya geldi. Jandarma ilk olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Düzce Temsilcisi Talat Çelik'i gözaltına aldı, ardından işçiler jandarma müdahalesi sonucunda boşaltılarak ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma

Komutanlığına götürüldü. Fabrika çıkışında bekleyen işçilerin arkadaşları da destek oldu. Müdahale sırasında tedbir amaçlı itfaiye ve ambulans ekipleri hazır bulundu.

Olay yerine gelen Birleşik Metal-İş İzmit Şube Başkanı Hami Baltacı, yaptığı açıklamada, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.

DÜZCE OSB'DE İŞÇİLER KENDİNİ FABRİKAYA KAPATTI
DÜZCE OSB'DE İŞÇİLER KENDİNİ FABRİKAYA KAPATTI
DÜZCE OSB'DE İŞÇİLER KENDİNİ FABRİKAYA KAPATTI
DÜZCE OSB'DE İŞÇİLER KENDİNİ FABRİKAYA KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 13:55:00
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 18:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?